Welke gewoontes zorgen voor een slechte huid?

Huidproblemen worden gedeeltelijk veroorzaakt door allergieën en je genen, maar het kan zeker ook zo zijn dat er gewoontes zijn waar jij vanaf moet. Ook als man moet je goed voor je huid zorgen. Wanneer je last hebt van een slechte huid zou een van deze gewoontes wel eens de oorzaak kunnen zijn.

 

1. Je wast je gezicht niet genoeg

Nadat je gezweet hebt, moet je eigenlijk altijd douchen. Wanneer het zweet in je poriën blijft zitten kan dat namelijk slechte gevolgen hebben voor je huid. Als man kun je dat vooral op je rug merken.  Zorg dus dat als je zweet, je genoeg doucht. Ook is het goed om zowel ’s ochtends als ’s avonds je gezicht te wassen. Zorg er wel voor dat je de watertemperatuur niet te hoog zet: een hete douche zorgt juist voor irritaties en een uitgedroogde huid. Heb je last van een droge huid? Probeer eens een moisturizer of bodylotion gelijk na het douchen.

gezichtsverzorging

Super Face Cream

Gezichtsverzorging €40 Shop nu

Het is belangrijk om te weten hoe en hoe vaak je als man je gezicht moet wassen. Als dat je standaard routine wordt in je gezichtsverzorging, dan zal het zijn vruchten afwerpen.

2. Je bent te fanatiek in je verzorging

En dan is er nog het andere uiteinde. Een mogelijke oorzaak van een slechte huid kan zijn dat je te veel verzorgingsproducten gebruikt. Klinkt misschien raar, want al die producten zouden er juist voor moeten zorgen dat je huid gezond blijft. Maar het gebruik van te veel crèmepjes en zalfjes zorgt juist dat je poriën verstopt raken. Ook het te vaak wassen van je gezicht kan een negatief effect hebben, want het droogt je huid juist uit. Verder is het belangrijk om producten te hebben die bij je huidtype passen.

nachtcreme heren

NIGHTLY DETOX

Heren €21 Shop nu

Iets wat altijd goed werkt, is een face wash die je dagelijks gebruikt in de ochtend en in de avond. Zou hou jij je huid in topconditie.

3. Je bewaart je producten in de badkamer

Het is natuurlijk lekker makkelijk om alles gelijk bij de hand te hebben, maar dat is eigenlijk niet zo’n goed idee. In de badkamer komt er juist veel water en bacteriën bij je verzorgingsproducten en de warmte van de stoom zorgt ook voor een ideale leefomgeving voor bacteriën. Dat kan een van de oorzaken zijn dat je een slechte huid hebt. Verplaats ze liever op een koele en droge plek. En terwijl je toch bezig bent: check even de houdbaarheidsdatum. Op de verpakking van verzorgingsproducten staat vaak of ze zes of twaalf maanden houdbaar zijn.

4. Je blijft niet van je puistjes af

Zelfs als volwassene ontsnap je niet altijd aan een paar puistjes of een echte acne uitbraak, ook als man niet. Zeker als je last hebt van een vette huid. Wie er als tiener last van had weet misschien al wel dat je puistjes niet uit moet knijpen. Sterker nog, je moet er zoveel mogelijk vanaf blijven. Een puistje zit er namelijk maar een week, maar uitknijpen kan zorgen voor littekens en verdere ontstekingen. Wacht dus gewoon tot het weer verdwijnt.

5. Je bent gestrest

Stress is slecht voor je om heel veel redenen, maar het kan zeker ook de reden zijn dat je huid er slecht aan toe is. Dit komt door de stress hormonen, die voor een hogere talgproductie zorgen en de reactie van talg met bacteriën op de huid. Daar komt bij dat je wanneer je gestrest bent vaak meer gaat snoepen of roken om jezelf te kalmeren. Zowel het eten van teveel suiker als het roken heeft een slechte invloed op je huid.

Weten hoe je als man dan wel voor je huid moet zorgen? Bekijk dan onze tips voor een goed huid.