Eerste stap van je skincare

Om te beginnen met skincare routines moet je een aantal dingen weten. Je kan namelijk niet zomaar wat producten kopen en hopen dat het goed komt. Je moet weten welke producten je moet halen, waar ze goed voor zijn en hoe je ze moet gebruiken. Om dit te kunnen weten, moet je weten wat je huidtype is. Wij zullen daarom alle verschillende huidtypes hier op een rijtje zetten.

 

1. Normale huid

Een normale huid, dan heb je geluk. Dit is het meest ideale type, want je huid is van nature fris en gezond. Je hebt geen last (gehad) van acne en je hebt vrijwel nooit last van oneffenheden. De vocht- en vetbalans is optimaal, de huid wordt door de dag niet vettig en droogt ook niet uit. Je hebt bijna geen verzorgingsproducten nodig, kort gezegd: kan van geluk spreken.

2. Droge huid

Dit huidtype kan je herkennen aan het schrale en trekkerige gevoel als je uit de douche stapt of als jij je gezicht wast. Ook heb je meestal rode vlekken als je net warm hebt gedoucht. Door dit huidtype kan er snel “oud” uitzien. Als de huid extreem droog is kan het gaan schilferen en dat is absoluut niet wat je wil.

slechte huid

3. De vettige huid

Als je dit huidtype hebt, heb je waarschijnlijk vaak last van puistjes en mee-eters. Of je hebt erg last gehad van acne. Je huid is vaak aan het glanzen. Het enige voordeel is dat je huid minder gevoelig is voor rimpels en je ziet veel minder ouderdom in de huid.

4. Gevoelige huid

De gevoelige huid is al snel geïrriteerd en wordt snel beschadigd. De huid kan al fel reageren op bijvoorbeeld de zon, kou of door bepaalde chemicaliën. De huid reageert vaak met jeuk, rode plekjes en het schilferen van de huid.

5. Verouderde huid

De verouderde huid is gewoon een natuurlijk proces die iedereen ondergaat. Je krijgt rimpels en je huid wordt vanzelf droger. Je kan dit niet tegengaan maar wel zo lang mogelijk uitstellen met de goede verzorging. Zo is bijvoorbeeld een goede Anti-agingserum voor mannen een goede oplossing.

Je kan jezelf plaatsen in één van deze types of je hebt een combinatie van meerdere dat kan ook nog voorkomen. Om nog meer te helpen hebben we hier 10 tips voor een goede huid.