Huidverzorging: de ultieme gids voor een goede huid voor mannen

Huidverzorgingsproducten kunnen jouw huid helpen met herstellen en mooi te blijven. Als je huidproducten koopt, vergeet het dan niet af te stellen op jouw huid. Je hebt een normale huid, droge huid, een vette huid of een combinatie hiervan. Probeer bij een droge huid scrubs te vermijden. Deze zullen je huid alleen maar meer doen uitdrogen. Een reinigingsproduct op basis van olie is een goed alternatief. Bij een vette huid moet je juist geen reinigingsproduct op basis van olie gebruiken.

 

1. Huidverzorging

Na een avondje drinken, lange dag op werk of een dagje weg is jouw huid aan verschillende dingen blootgesteld. De zon, de wind, de uitlaatgassen van de auto’s en de sigarettenrook uit het rokershok zijn enkele dingen waar jouw huid mee moet dealen. Het is dan belangrijk om deze viezigheid van je gezicht af te wassen en je huid wat aandacht te geven. Een goede huidverzorging die in de routine thuis hoort is dan ook van belang.

2. Stop met alcohol en tabak

We weten natuurlijk al lang dat te veel alcohol en roken slecht voor je gezondheid is. Het is dan ook een inkopper, dat het dus ook slecht is voor je huid. Je huid wordt er sneller oud door en je rimpels zijn sneller zichtbaar. Inkoppers moeten ook gescoord worden en kunnen ook het winnende goal zijn.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
moisturizing balm_voor_mannen_xy_made

Moisturizing balm

XY MADE €25 Shop nu

3. Gevarieerd en gezond eten als huidverzorging

Nog zo’n inkopper die niet onbelangrijk is. De vitamines die essentieel zijn voor de gezondheid van je huid: Vitamine D, C,B8, B5, B2 en vitamine A. Vitamine A kan je vinden in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivelproducten. Vitamine D vind je voornamelijk in vette vis. Vitamine C kan je vinden in fruit, groente en aardappelen. Als je deze dingen eet, krijg je de vitamines binnen die de gezichtsverzorging voor mannen ten goede doen.

4. Insmeren bij mooi weer

Als je in de zon zit krijg je ook Vitamine D binnen, alleen moet je niet vergeten om in te smeren. Het is niet zo sexy om je mannelijke compagnon in te smeren als je vrouwelijke metgezel, maar het is wel essentieel. Verman jezelf en smeer je in. Het is geen directe huidverzorging, maar je mag ons later bedankt.

5. Sporten als huidverzorging

Sporten is in elk opzicht goed voor je, dus ook voor je huid. Door een hogere zuurstofcirculatie kan jouw huid zich beter herstellen en beschermen tegen viezigheid van buitenaf. Sporten voor een sixpack en een goede huidverzorging. Twee vliegen in één klap.

Wat zijn de voor- en nadelen van een pre-workout?-2

6. Veel water drinken voor een goede huid

Je lichaam bestaat voor 55 tot 60 procent uit water. Door veel water te drinken, houd je de stofwisseling op gang. Dit is goed voor je huid, maar ook voor je hele lichaam. Maar we hebben het dan ook over écht veel water drinken. De hoeveelheid hangt af van hoe zwaar je bent en hoe groot, maar met anderhalf tot tweeënhalf liter per dag kom je al een heel eind.

7. Stomen als huidverzorging

Als je verkouden bent, is het heerlijk om even met je hoofd boven een stomende bak met munt te gaan hangen. Alles springt open en je kan er weer helemaal tegenaan. Door het stomen opent niet alleen je neus maar je poriën gaan ook open staan. Stop een zakje kamillethee in jouw bak met kokend water, hang er boven en gooi een handdoek over je hoofd heen om het stoom vast te houden. Doe dit elke maand voor tien minuten en het reinigen van je gezicht, poriën én je neus is meteen vrij.

8. Hydrateren voor een goede huid

Na het scheren is je huid geïrriteerd en kan het droog aanvoelen. De aftershave zit vol met alcohol en droogt je huid nog meer uit. Water is en blijft zo belangrijk, dus gun jouw huid die hydratatie die het nodig heeft. Na een dagje aan het strand is hydratatie ook erg belangrijk. Een voedende crème kan wonderen doen verrichten voor jouw huid.

complete skincare product mannen xy made

Complete Skincare

XY MADE €84,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

9. Scheren voor een goede huid

In plaats van scheerschuim, kan je ook eens een natuurlijke olie pakken om jouw poriën minder te verstoppen. Het verstoppen van poriën is funest voor jouw huid en dit kan wel eens werken. Een huidverzorging tijdens een dagelijkse bezigheid.

10. Handen wassen

Tegenwoordig ben je uiteraard al voorzichtiger met waar je handen zijn geweest. Los van de ziekte die je op kan lopen, is het ook van belang voor jouw huid. Je handen komen overal en zitten vol met bacteriën. Als je met die handen jouw gezicht of huid aanraakt, komen die bacteriën ook op jouw huid. Was je handen voordat je je gezicht aanraakt, om de verspreiding tegen te gaan en daarnaast je huid te redden.

Header afbeelding IG: kosta_williams