Thuis je buikspieren trainen met deze buikspieroefeningen

Thuis je buikspieren trainen is makkelijker dan je denkt, bovendien kun je gerust het idee uit je hoofd zetten dat je er veel ruimte voor nodig hebt. Niets is minder waar en met een beetje goede wil kom je al een heel eind. Onderstaande buikspieroefeningen kun je op elk moment van de dag uitvoeren en zo je conditie ook tijdens de zelfisolatie op peil houden.

Buikspieroefening 1: Traditional Crunch

De ‘tradional crunch’ is de ideale manier om je buikspieren te oefenen zonder dat het extreem veel moeite kost.

 

Buikspieroefening 2: Oblique V-Up

De Oblique V-Up is geen makkelijke oefening, maar is ontzettend goed voor je buikspieren. Klein nadeel: het vergt veel lichaamsbeheersing.

 

Buikspieroefening 3: Pulse Up

De ‘pulse up’ is een redelijk eenvoudige oefening om je buikspieren even een flinke boost te geven.

 

Buikspieroefening 4: Reverse Crunch

De ‘reverse crunch’ is bijzonder eenvoudig en komt eigenlijk neer op het ouderwetse optrekken van de knieën.

 

Buikspieroefening 5: Side Crunch

De side crunch is een bijzonder eenvoudige en effectieve manier om je buikspieren even flink te trainen. Veel tijd hoef je er niet aan te besteden. Met vijf tot tien minuten bereik je al heel veel resultaat.

 

Buikspieroefening 6: V-up

De ideale manier om de buikspieren flink te trainen en dit ook goed te voelen is de V-up oefening. Vanuit een lang gerekte positie ga je juist de buikspieren gebruiken om omhoog te komen.

 

Buikspieroefening 7: Crunch Twist

Wil je even alle spieren in de buikregio oefenen, dan is de crunch twist ideaal. Het lijkt eenvoudig, maar doordat je ook de ellebogen gebruikt voel je alle buikspieren aanspannen.

 

Buikspieroefening 8: Superman

Naast de buikspieren, zijn ook de rugspieren belangrijk. In deze oefening ga je daar de aandacht op richten, terwijl de buikspieren niet worden overgeslagen.

 

Buikspieroefening 9: Prone Cobra

In deze oefening ga je lekker aan de slag met de spieren in je wervelkolom en de schouderbladen. Heb je een zittende functie, dan is dit ideaal om even alles goed soepel te houden.

 

Buikspieroefening 10: Sit up

De sit-up is de klassieke oefening om vanuit een zittende positie, de buikspieren goed aan te spannen. Houd er rekening mee dat je de knieën niet te ver buigt om het jezelf (te) makkelijk te maken.