Goede huidverzorging voor mannen

Terwijl vaak wordt gedacht dat huidverzorgingsproducten het exclusieve domein van vrouwen is, kan ook de mannelijke huid wel wat extra verzorging gebruiken. Dan bedoelen we niet alleen zaken als aftershave of een vocht inbrengende crème, maar het hele plaatje. Onder invloed van het weer, stof en voeding kan de huid er snel minder gezond uitzien. Met enkele eenvoudige tips ga je dat probleem resoluut te lijf.

 

1. Reinig dagelijks

Een van de basis beginselen van een goede verzorging van de huid is het regelmatig wassen. Naast de dagelijkse douchebeurt kan het geen kwaad om de huid iets beter te reinigen. Dat is ook wel nodig omdat de mannelijke huid juist meer sebum (talg) produceert dan de huid van de vrouw. Vuil en stof blijft dus langer hangen op de huid en juist dat geeft een onverzorgde indruk. Daar komt bij dat een vervuilde huid snel kan leiden tot huidirritatie en de pH-waarde van de huid wordt verstoord. Kortom, door je huid regelmatig te wassen zorg je op een eenvoudige manier voor een frisse verschijning.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

2. Houd de huid gehydrateerd

Naast het regelmatig wassen is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat de droge huid voldoende vocht bevat. Hydrateren dus. Dat doe je het beste met een vocht inbrengende crème. Je bereikt daarmee twee dingen. Ten eerste voelt je gezicht niet aan als schuurpapier, ten tweede zal je vriendin dat heerlijke zachte huidje ook kunnen waarderen. Ga overigens niet te enthousiast te werk: een te grondige reiniging verwijdert namelijk alle essentiële oliën van je huid waardoor het uiteindelijk weer dof wordt. Dat wil je uiteraard ook niet.

goede huidverzorging mannen

3. CBD-olie

Marihuana heeft, hoe gek het ook klinkt, enkele belangrijke eigenschappen. Naast andere bijwerkingen, bevat de plant ook een speciale stof die goed is voor je huid. CBD-olie, daar hebben we het dan over. Voor de fanatiekelingen: dat is iets anders dan de hash-olie die je bij de betere coffeeshop kunt kopen (als je geluk hebt). CBD-olie heeft namelijk niets te maken met het high worden, maar alles met de werking van de huid. Je huid bevat namelijk tal van receptoren die betrokken zijn bij tal van processen. Zo kan een beetje CBD-olie helpen om pijn en ontstekingen te verlichten en de productie van talg te reguleren. Daarnaast heeft het ook hydraterende eigenschappen, kortom: je huid wordt er alleen maar gezonder door.

4. Scrubben

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je vriendin zo fanatiek bezig is met het scrubben van haar huid? Dan is hier het antwoord: het verwijdert namelijk de dode huidcellen. Het scrubben bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en dat is dan ook de reden dat de huid van je partner er vaak beter uitziet dan die van je jou. De huid wordt minder droog en oogt gewoon een stuk frisser.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

5. Zonnebrandcrème

Als je in de zomer gaat zonnen, bijvoorbeeld door een dag door te brengen aan het strand, maakt je huid vitamine D aan. Dat is ook wel nodig: een tekort aan vitamine D zorgt al snel voor vermoeidheid. Het probleem is echter dat de straling van de zon niet altijd even goed is voor je huid. Het veroudert snel, bovendien is de Uv-straling niet echt gezond. Door gebruik te maken van een goede zonnebrandcrème voorkom je niet alleen dat je huid verbrand, je beschermt het ook nog eens doordat het direct de huid voedt.

Doe hier de online skincare test voor mannen en kom er achter wat voor jou de perfecte dagelijkse huidverzorging is.