Wat houdt een vette huid in?

Ja, wat houdt een vette huid nou eigenlijk in? Heel makkelijk gezegd: er wordt in de huid gewoon te veel talg aangemaakt door de talgklieren. Als je gezicht vettig aanvoelt, vooral op het voorhoofd, de neus en kin heb je ‘last’ van een vette huid. Vaak heb je dan ook last van puistjes en mee-eters. Dit komt doordat de poriën verstopt raken.

 

Tips tegen een vette huid

Een vette huid kan je heel goed op verschillende manieren behandelen. Je moet voornamelijk gewoon zorgen dat je huid is voorzien van de juiste voeding en vocht. Ook zijn er nog een aantal andere zaken waar jij goed op moet letten.

Reinig je gezicht twee keer per dag

Om je gezicht schoon en fris te houden moet jij je gezicht twee keer per dag reinigen. Zorg ervoor dat je niet te hard scrubt en dat je geen vettige gezichtsreiniger gebruikt. In de ochtend reinigen zorgt voor verwijdering van talg en zweet van het slapen. In de avond reinigen betekent dat je ook vuil uit je gezicht haalt die je hebt opgelopen door de dag heen.

pexels-cottonbro-4812729 (1)

Hydrateer de huid

Als jij jouw gezicht gaat reinigen zorgt dit voor uitdroging omdat je het vocht weghaalt. Om dit te voorkomen moet je ook een lichte crème aanbrengen na het reinigen. Dit zorgt ervoor dat de huid nog steeds genoeg vocht binnen krijgt en de poriën niet dicht gaan zitten. Zorg wel dat dit geen vettige crème is die zware oliën of boters bevat. Een goede moisturizer voor mannen is een goede optie.

Voeging tegen een vette huid

Honing: Gebruik honing als een soort gezichtsmasker. Smeer het op je gezicht en haal het er na een paar minuten, als het droog is, af. Dit zorgt voor een stralende huid, helpt met acne en zorgt dat je huid vocht aantrekt.

Aloë Vera: Deze plant is misschien wel de beste plant ooit. Het heeft werkingen tegen bijna alles en is ook nog eens goed voor je huid. Smeer je gezicht in met Aloë Vera-gel en wordt wakker met je huid zo zacht als babybilletjes.

Citroen: Citroen is ook een handige optie. Smeer een beetje citroen over je gezicht, kijk wel uit bij de ogen, en was het daarna af met wat water. Citroen helpt tegen acne en absorbeert vet.

Dit waren een aantal tips voor de verzorging van een vette huid. Weet jij nou niet precies welke huidtype je hebt? Bekijk dan alle verschillende huidtypes op een rijtje en hoe je ze kan herkennen.