Waar Netflix’s The Guilty allemaal om draait

The Guilty, gebaseerd op een gelijknamige Deense film uit 2018 en bewerkt door True Detective-bedenker Nic Pizzolato. De film die sinds 1 oktober op netflix staat zorgt al voor spanning en stress sinds de openingsscène. Het vertelt het verhaal van de problematische detective Joe Bayler, die wordt gedegradeerd tot bureaudienst als 911-operator.

Vanaf het begin wordt duidelijk dat Bayler geen held is. Hij schreeuwt tegen zijn collega’s als dingen niet gaan zoals hij wil. Wanneer hij een telefoontje aanneemt van een ontvoerde vrouw, wordt hij gedwongen zijn persoonlijke problemen opzij te zetten en in actie te komen.

the guilty op netflix fans enthousiast

 

Een film vol geweldige optredens

Omdat het grootste deel van de actie in slechts één kamer plaatsvindt, is de camera in The Guilty bijna de hele 90 minuten gericht op Gyllenhaal. Alles is in één kamer opgenomen, dus zaken als het script, de vertolkingen en de regie zijn super belangrijk om deze film sterk te maken. Iets waarvan Gyllenhaal zeker de memo kreeg. Hij combineert al zijn vaardigheden in een waanzinnig gespannen optreden met de rol van Joe Baylor. Een personage met veel pijn, woede en verdriet.

Andere prestaties die misschien over het hoofd worden gezien, maar zeker erkenning verdienen, zijn die van de stemacteurs. Riley Keough geeft een intens emotioneel optreden als de gezichtsloze vrouw achter de telefoon. Verder zijn het Peter Sarsgaard, Paul Dano, Eli Goree en Ethan Hawke die allemaal hun eigen cameo’s geven via Gyllenhaal’s headset. De indrukwekkende cast werd op afstand bijeen gebracht voor de 11-daagse opnames.

Ben jij in de stemming voor veel spanning, een verhaal met een leuke twist en een goede acteerprestatie? Dan wil je deze film niet missen.

 

Geïnteresseerd in deze film op Netflix? Kijk dan ook de nieuw op Netflix in week #41. Genoeg om weer even vooruit te komen.