De carrière van Arnaut Danjuma Groeneveld zit in een stroomversnelling

Arnaut Danjuma Groeneveld maakte als invaller zijn eredivisie debuut op 19-jarige leeftijd in 2016 bij NEC Nijmegen. In totaal was Danjuma vier keer ingevallen tot hij zijn basisdebuut maakte tegen Heracles Almelo. Na een succesvolle periode bij NEC werd Danjuma verkocht aan Club Brugge voor 2,8 miljoen. In het enkele seizoen waar hij bij Brugge zat kwm hij tot bloei en heeft hij zijn debuut gemaakt in het Nederlands Elftal.

Na het enkele seizoen bij Club Brugge werd hij verkocht aan Bournemouth voor 16,5 miljoen. Hier kreeg Arnaut Danjuma Groeneveld al snel last van verschillende blessures waardoor hij het merendeel van het 2019/2020 seizoen heeft gemist. In het seizoen 2020/2021 is hij echter wel heel belangrijk voor Bournemouth en zijn ze helaas net promotie naar de Premier League misgelopen.

Nu is Danjuma overgekocht door Europa League-winnaar Villareal voor een bedrag van 23,5 miljoen euro. Hier heeft hij zich weer in de kijker gespeeld van de bondscoach en zo werd hij na uitvallen van Cody Gakpo eindelijk weer geselecteerd voor het Nederlands Elftal.

De auto van de voetballer

De auto waarin de voetballer rijdt is een Mercedes AMG G63. Deze auto kost zo’n 154.450 dollar, wat omgerekend 133.767 euro is. De auto is in matte-legergroen gekleurd en heeft daardoor een nog robuustere uitstraling. Het blijkt dat Danjuma met zijn nu al indrukwekkende carrière al aardig wat centjes heeft binnengehaald want deze auto is er niet zomaar eentje. De auto bevat een vermogen van 430 kW en een acceleratie van 4,5 seconden. Kortom: de droom van veel mannen.

Ben jij nou benieuwd in welke auto’s de andere spelers van het Nederlands Elftal rijden? Bekijk dan de auto van verdediger Stefan de Vrij.