Rijkste Nederlandse voetballers

Om bij de rijkste voetballers van Nederland te horen, moet je toch echt in buitenland wezen. Hier liggen de salarissen stukken hoger dan in ons land. Deze vijf Nederlandse voetballers hebben de lijst gehaald, laten we kijken.

5. Georginio Wijnaldum (30 miljoen euro)

Georginio Wijnaldum speelde tijdens zijn carrière voor Feyenoord, PSV, Newcastle United en nu kunnen we deze Nederlander samen met landgenoot Virgil Van Dijk zien shinen in het rode shirt van Liverpool FC.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gini Wijnaldum (@gwijnaldum)

Over zijn salaris heeft hij daar weinig te klagen, want met een salaris van 5.387.044 euro per jaar staat hij op de vijfde plaats van de rijkste Nederlandse voetballers.

4. Klaas-Jan Huntelaar (31 miljoen euro)

Deze held maakte onder andere carrière bij grote clubs als Real Madrid en AC Milan. Maar hij heeft vooral laten zien veel voor Ajax en Schalke 04 te voelen.

Bij beide clubs heeft hij lang gespeeld. Hij keerde terug bij Schalke 04 om ze te behoeden van degradatie, maar helaas slaagde ‘The Hunter’ hier niet in.

3. Nigel de Jong (33 miljoen euro)

Nigel de Jong, de sloper op het middenveld. Je hoort eigenlijk niet veel meer van hem, maar hij staat nog steeds op het veld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nigel de Jong (@nigeldejong)

Een van de bekendste momenten van deze voetballer, was natuurlijk karatekick tijdens het WK in 2010. Daarnaast heeft hij bakken met geld verdiend bij clubs als Manchester City, AC Milan en Galatasaray. Hij brengt momenteel de laatste dagen van zijn carrière door in Qatar en speelt nu voor Al-Shahania SC. Geen echte topclub, maar het salaris loopt er in de miljoenen. Door dit buitenlandse avontuur verbaast het ons dus niet dat hij nu een van Nederlanders rijkste voetballers is.

2. Virgil van Dijk (37 miljoen euro)

Virgil, nu al een levende legende in de Premier League. Hij werd de duurste verdediger ooit toen hij naar Liverpool ging voor een transferbedrag van 80 miljoen euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Nu maakt hij ook kans op de titel om de best verdienende Liverpool speler ooit te worden. Hij verdient met een salaris van 9,7 miljoen euro per jaar bijna twee keer zoveel als zijn collega Wijnaldum.

1. Arjen Robben (67 miljoen euro)

Arjen Robben is vanwege zijn blessuregevoeligheid ook wel bekend als de man van glas. Hij wordt gezien als een van Nederlands beste voetballers aller tijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

We hebben dan ook vaak kunnen genieten van zijn acties in Oranje. Tijdens zijn carrière speelde hij voor mooie clubs zoals Chelsea en natuurlijk Bayern München, waar hij uitgroeide tot een echte legend. Nu heeft die onlangs nog een wedstrijd gespeeld bij FC Groningen, de club waar het begon. We hopen daar nog even van zijn klasse te kunnen genieten.

Om zo’n salaris te kunnen betalen, moeten de clubs zelf ook een flink budget hebben. Check de 20 rijkste voetbalclubs van dit jaar.