Gezichtsverzorging

Voor mannen zit het nog niet helemaal in het systeem om ons gezicht goed te verzorgen. De meeste mannen gebruiken nog een scheermes, scheerschuim, aftershave en water als enige verzorgingsproducten om het gezicht te scheren en te wassen. Maar er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om ander soort producten in huis te halen. Welke dat zijn, leggen we je uit in dit artikel.

Reinigen van de huid

Een van de meest belangrijke zaken bij verzorging van het gezicht is scrubben. Door je gezicht te scrubben, zorg je er namelijk voor dat dode huidcellen geen kans krijgen om zich op te hopen op je gezicht en je daardoor last van acne krijgt. Je verwijdert met scrubben namelijk de dode huidcellen. Maar dit doe je maar één keer per week, dus de andere zes dagen heeft vuil en troep in de lucht de kans om zich te nestelen op je gezicht waardoor je een vieze huid krijgt. Wanneer je dat niet goed bijhoudt, kan het zomaar zijn dat het vuil in je poriën gaat zitten. Dit kan je voorkomen door je huid wel dagelijks te wassen, waarvan een keer met scrub.

droge huid

Je gezicht regelmatig wassen

Het wassen van je gezicht gebeurt niet alleen maar met water, want water kan je huid uitdrogen. Verder is water ook hydrofoob. Dit betekent dat vuil en overtollig talg zich niet zullen hechten aan water, waardoor dit dus achterblijft op je gezicht. Je kan daarom het beste gebruik maken van een face wash, misschien ken je het als gezichtsreiniger. Dit product zorgt ervoor dat vuil, overtollig talg en andere viezigheden op je huid verwijderd worden. Op deze manier wordt je gezichtshuid beter gereinigd dan dat je alleen maar water gebruikt. Wanneer je last hebt van een droge huid, is het verstandig om een milde face wash te gebruiken. Zo voorkom je nog meer uitdroging of zelfs irritatie aan je huid.

Bij verzorgingsproducten is het vooral belangrijk dat je parabenen en parfum vermijdt. Deze producten zorgen er namelijk juist alleen maar voor dat je haarzakjes en poriën verstoppen en gaan ontsteken, waardoor je juist meer last krijgt van acne.

Foto Instagram: kevinelezaj