Nieuw op Netflix: films en series die verschijnen in augustus 2020

Wekelijks kunnen we natuurlijk veel films, documentaires en series op Netflix verwachten. Voor sommige nieuwkomers moeten we echter wat langer wachten. Denk bijvoorbeeld aan Peaky Blinders seizoen 6 (al weten we wel veel over dit nieuwe deel). De releases van veel series en films zijn vanwege de huidige situatie onduidelijk geworden. Wat we wél met zekerheid weten, is dat we in de maand augustus deze films en series nieuw op Netflix kunnen verwachten.

World’s Most Wanted

Netflix staat vol met true crime documentaires. Ze blijven ons verbazen en in hun greep houden. Denk aan de documentaire over Jeffrey Epstein, of het recente Unresolved Mysteries. De nieuwe docu World’s Most Wanted gaat over (de naam zegt het al) de meest beruchte en voortvluchtige criminelen ter wereld. Er worden beloningen uitgereikt voor de gouden tips en grootschalige opsporingsmissies ingezet, maar toch lukt het de criminelen om te ontsnappen. Vanaf woensdag 5 augustus staat de serie nieuw op Netflix.

 

The Rain (seizoen 3)

Na het tweede seizoen komt nu ook het derde seizoen van het Duitse The Rain naar Netflix. Dit wordt tevens het laatste seizoen, n zal dus oude én nieuwe verhaallijnen tot een mooi einde moeten brengen. De serie speelt zich af in een apocalyptisch Scandinavië. Doordat de regen een bepaald soort virus met zich meedraagt, sterven mensen die met de regen in aanraking komen. Een groep overlevenden probeert aan een nieuwe wereld te werken. Vanaf donderdag 6 augustus staat het derde seizoen nieuw op Netflix.

 

Project Power

Jamie Foxx staat altijd garant voor vette actiefilms. Van Django Unchained tot Collateral: de acteur weet van aanpakken. Project Power is een superheldenfilm. In de film kunnen mensen door het nemen van een bepaald medicijn voor vijf minuten beschikken over superkrachten. Het illegaal handelen van deze pil zorgt voor grote problemen. Een dealer, politieagent en ex-soldaat bundelen hun krachten om de producenten van deze pil te stoppen. Vanaf vrijdag 14 augustus staat de film nieuw op Netflix.

 

El Robo del Siglo

Deze serie wordt ook wel de nieuwe La Casa de Papel genoemd. In elk geval tonen de eerste beelden van El Robo del Siglo veel gelijkenissen met La Casa de Papel. Bovendien is het plot voor een groot deel hetzelfde: in El Robo del Siglo staat ook een bankoverval centraal. We gaan voor de serie naar Colombia. In 1994 werd toen een grote bankoverval gepleegd. De serie behandelt de waargebeurde overval, wat vooraf ging en wat de gevolgen waren. Vanaf vrijdag 14 augustus staat de serie nieuw op Netflix.