El Robo del Siglo wordt de nieuwe La Casa de Papel

Dat La Casa de Papel immens populair is, zal je waarschijnlijk niet zijn ontschoten. De seizoen 5 theorieën betekenen dat de serie ons voorlopig nog in z’n greep blijft houden. Toch kan La Casa de Papel zomaar eens concurrentie krijgen van een nieuwe serie. Dan hebben we het over El Robo del Siglo, een serie die ons meeneemt naar het Colombia van 1994.

Gigantische en waargebeurde bankoverval

De serie zal gaan over een grote bankoverval. De titel van de serie kan dan ook worden vertaald naar ‘De Grote Overval’. Een groep overvallers pleegt in 1994 een gigantische overval in Colombia. Doelwit is de ‘Bank of the Republic’. Een belangrijk detail aan de serie is het feit dat de gebeurtenissen uit de film écht zijn gebeurd. Dit natuurlijk in tegenstelling tot La Casa de Papel. Doordat de gebeurtenissen in El Robo del Siglo écht zijn gebeurd, is het des te indrukwekkender dat de overvallers maar liefst 33 miljoen wisten te stelen. Hoe de overval verliep, maar zeker ook wat de landelijke gevolgen waren voor Colombia, zijn te zien in het eerste seizoen van de serie.

El Robo del Siglo

Eerste teaser van de Netflix serie ziet er veelbelovend uit

Ben je benieuwd geworden naar de serie, dan moet je nog even geduld hebben. Vanaf 14 augustus staat het eerste seizoen op Netflix. Tot die tijd kunnen we al wel genieten van een eerste teaser. De gelijkenissen tussen La Casa de Papel en El Robo del Siglo zijn wederom duidelijk zichtbaar. We zien een man die wel erg veel op de Profesor lijkt, boven een miniatuurversie van de Bank of the Republic. Dat belooft wat. Ben je tot het zover is op zoek naar een goede en spannende serie om te kijken? Fear City, over de strijd tussen de maffia en de FBI in New York, komt volgende week al online.