Collateral is een klassieker

Het kan goed zijn dat je nog nooit van deze film gehoord hebt. Maar als je er al weleens van gehoord hebt, weet je waarom wij hem aanraden. Het is een klassieker, een actiefilm waarin Tom Cruise, Jamie Foxx en Mark Ruffalo een steengoede prestatie leveren. Misschien ben je een echte Mission Impossible liefhebber. Als dat zo is, is Collateral zeker een aanrader. De film is geregisseerd door Michael Mann, die recentelijk de film Le Mans ’66 met Matt Damon en Matthew McConoughey heeft uitgebracht.

Waar gaat de film Collateral over?

In Collateral zie je hoe huurmoordenaar Vincent (Tom Cruise) bij taxichauffeur Max (Jamie Foxx) in de auto stapt om vervolgens meerdere moorden in Los Angeles te plegen. Vincent biedt Max geld aan om hem rond te rijden door de stad, hij moet op verschillende adressen zijn, maar waarom vertelt hij niet. Alleen, het eerste slachtoffer van de professionele moordenaar eindigt op het dak van de taxi. De film kan worden gezien als een psychologisch spel tussen de moordenaar en de taxichauffeur. En het gaat van kwaad tot erger als een politieagent (Mark Ruffalo) hen op het spoort is.

Colllateral

Netflix films

Als je interesse hebt in Netflix films, check dan welke releases er allemaal in februari op de agenda staan. Daarnaast is Netflix ook nog eens enorm leerzaam, zo kun je bijvoorbeeld meerdere talen leren. En dat gewoon door het kijken van films en series.

Collateral Jamie Foxx