Alle hotspots van jou en je vrienden op één app

Urban Journalist is een initiatief van de vrienden Timo Bierens, Remco Couwenbergh en Michael Meier. Het idee begon met een heleboel irritaties over het feit dat het veel tijd kost om de perfecte hotspots en tips te vinden in een stad. Met dit als beginpunt hebben de vrienden een app ontwikkeld waar je gemakkelijk persoonlijke hotspots kan vinden en toevoegen. Het leukste aan de app is dat je anderen kunt volgen en ook jouw hotspots kunt delen. Zo ben je altijd op de hoogte van de favoriete plekken van je vrienden en bekenden!

Inmiddels is Urban Journalist dé perfecte city exploring app voor alle toffe hotspots wereldwijd. Zowel voor je eigen stad als in het buitenland, met Urban Journalist kan het allemaal. De app dient als platform waar vrienden, locals en influencers met elkaar worden verbonden en elkaar kunnen inspireren. Barren, koffietentjes, restaurants, winkels, barbershops en ga zo maar door. Het was moeilijk kiezen, maar wij hebben onze favoriete hotspots in Amsterdam op een rijtje gezet. Volg ons via de app Urban Journalist en deel ook jouw favoriete hotspots met ons.

1. Patta; voor de tofste sneakers

Op de Zeedijk, nummer 67, is een van onze favoriete sneaker winkels te vinden. Patta heeft naast merken als Adidas, Nike en Reebok ook toffe producten van Stüssy, Rockwell en natuurlijk van Patta zelf. De laatste jaren is Patta gegroeid tot een toonaangevend merk in de streetstyle scene. Naast de sneakers heeft de winkel ook nog een toffe collectie die zeker een kijkje waard is.

MAN MAN's hotspots Urban Journalist MAN MAN

2. Haarbarbaar; voor een perfecte look

Natuurlijk hoort er bij een nieuwe garderobe ook een nieuwe kapsel en eventueel een gestylde baard. Laat het nou net zo zijn dat de Haarbarbaar daar de perfecte plek voor is. Vanaf dinsdag tot en met zaterdag kun je hier gerust binnenlopen om een knipbeurt te krijgen want op afspraak werken doen ze niet. De barbershop heeft twee locaties in Amsterdam, Wolvenstraat 35 en Rosmarijnsteeg 4 waar acht mannen je flink onderhanden zullen nemen.

MAN MAN's hotspots Urban Journalist MAN MAN

3. Geflipt; een meesterlijke burger

Midden in de Pijp is daar het gezellige en écht Amsterdamse eetcafé Geflipt. De chefs van Geflipt maken iedere ochtend verse sauzen, compotes en chutneys om een top burger te creëren. Kwaliteit, gezelligheid en niet te vergeten ambacht staat hoog bij het eetcafé. Daarbij maakt Geflipt ook nog eens gebruik van lokale leveranciers.

MAN MAN's hotspots Urban Journalist MAN MAN

4. ABOUT.; voor een gestylde outfit

Voor de perfect gestylde outfit ben je bij ABOUT. aan het goede adres. Een combinatie van fashion, kunst en lifestyle komt samen aan de Haarlemmerdijk. Hier ligt namelijk dé winkel voor mannen: ABOUT. De winkel is allemaal begonnen bij Randy Hoogeweegen met in het achterhoofd dat mannen houden van toffe dingen, maar winkelen haten. Uit dit idee is ABOUT. ontstaan; perfect voor de man, waar je even kunt relaxen, een goede kop koffie kunt drinken en met een stijlvolle outfit naar buiten kunt lopen.

MAN MAN's hotspots Urban Journalist MAN MAN

5. Pesca; de ultieme vis-beleving

Gelegen aan de Rozengracht 113 is daar het unieke restaurant Pesca. Het restaurant heeft namelijk een bijzonder concept, een vistheater. Bij het theatre of fish zoek je zelf je verse vis uit, net zoals op een markt, die vervolgens vers voor je wordt bereid. Nog voordat je een plekje gaat zoeken loop je nog langs de bar en laat je je adviseren over wat je het beste bij je vis kunt eten.

MAN MAN's hotspots Urban Journalist MAN MAN

Alle bovenstaande hotspots van MAN MAN kun je terug vinden in onze lijst met hotspots op de Urban Journalist app. Voor nu is de app alleen te downloaden in de App Store, maar niet getreurd er wordt hard gewerkt om het ook verkrijgbaar te maken voor Android.