Het is een heerlijke zaterdag als ik door de Haarlemmerdijk loop in Amsterdam. Een winkelstraat ten westen van het centrum dat binnen een paar stappen te bereiken is van het centraal station. Aan de zonnige kant van de straat zitten een aantal goed gekleden mannen voor een winkel te genieten van een biertje, terwijl er een blonde man met halflang haar aan menig voorbij ganger z’n collectie showt. Dit is Randy, trots eigenaar van ABOUT. ‘Lifestyle for men’.

ABOUT. is een aanwinst voor de herenwinkels, want dit is naast de spot voor je outfit en je favoriete hangout.

De man in kwestie groet mij, terwijl ik door de rekken speur naar toffe items. Tijdens mijn speurtocht word ik continu verrast, want waar menig ‘hip’ Amsterdams kledingwinkeltje zich mee identificeert doet ABOUT. dat even anders. Er is onder andere gekozen voor het Nederlandse denim van Kings Of Indigo, het Deense premium brand Won Hundred, maar er is ook zeker ruimte voor het midden segment met merken als Elvine, Goodpeople en Dstrezzed.

About lifestyle for men 2

Je kan hier goed slagen, want een breed scala aan diverse merken vormen de synergie tot een totale outfit. Bijvoorbeeld een paar suède chukka boots van Clarks, een getaperde jeans van KOI, een casual shirt van Won Hundred en daarboven een leren jack van Neuw. Een goede winkel is die deze kracht bezit. Je hoeft dus niet langs tien winkels te hoppen met hier en daar een item te scoren, terwijl je dit kan doen in een kwartiertje om vervolgens te genieten van een biertje. Score!

Broekenverkoper Luc van Houts

Het mag gezegd worden; Randy ziet er gestyled uit, wat hij ook prima weet te vertalen naar zijn klanten. Ook ik liet mij aankleden door de beste man. Samen speurden we door de rekken opzoek naar een outfit; schoenen, jeans en top. Dit is het resultaat:

Jasper_Suyk-0402

Jasper_Suyk-0432

Jasper_Suyk-0499