Mossel & Gin

De eigenaars van de foodbar sprongen in het diepe en openden Mossel & Gin. De meesten zullen niet meteen denken aan deze combinatie, maar dat maakt hem niet minder lekker. Integendeel! Als jij fan bent van mosselen en/of gin, dan is dit dé hotspot voor jou. Met de foodbar wil Mossel & Gin het imago rondom het eten van mosselen veranderen. Waar je normaal denkt aan een zwart pannetje, zijn hun mosselgerechten stoer en hebben ze een diversiteit aan smaken die je zeker zullen verassen. Bovendien is Mossel & Gin ook de uitvinder van de overheerlijke Gin Mayo, een saus die je eigenlijk gewoon eerst moet proeven. Dan pas zal je begrijpen waarom wij hier zo lyrisch over zijn. Gelegen in het Westerpark is Mossel & Gin de perfecte plek om de dag af te sluiten.

Adres: Gosschalklaan 12

visrestaurants Amsterdam MAN MAN visrestaurants Amsterdam MAN MAN

John Dory

Vistronomie. Dat is waar het restaurant John Dory voor staat. Een plek waar gerechten samenkomen met vis die op een bijzonder mooie manier worden gepresenteerd. Het restaurant is gevestigd in een voormalig pakhuis uit 1680, bestaande uit twee verdiepingen. Elke verdieping heeft een ander concept. Wil je heerlijk genieten van een goed glas wijn en een vissnack? Dan is de benedenverdieping daar perfect voor. Op de bovenverdieping kun je plaats nemen voor een heerlijk diner van 3 tot 6 gangen. Wat John Dory zich onderscheidend maakt ten opzichte van alle andere visrestaurants in hartje Amsterdam, heeft te maken met de soorten vis die ze serveren. Alle vis is namelijk afkomstig uit de Nederlandse wateren. Denk hierbij aan makreel en kreeft die op een verfijnde, verse manier tot heerlijke gerechten worden omgetoverd.

Adres: Prinsengracht 999

visrestaurants Amsterdam MAN MAN visrestaurants Amsterdam MAN MAN

Pesca

Het unieke aan Pesca is het bijzondere concept, namelijk een vistheater. Hiermee geeft het restaurant een hele nieuwe beleving aan het standaard theater gevoel. Het ‘theatre of fish‘ is de plek waarbij je, net zoals op een markt, je eigen vis uitzoekt die vervolgens vers voor je wordt bereid. Hierbij word je door het personeel op je wenken bediend. Ze adviseren je in welke soort vis je kan nemen, hoe deze bereid wordt en over de hoeveelheid die je wilt eten. Sta je open voor een verassing, luister dan naar de tips over wat je echt zou moeten proberen. Nog voordat je aan tafel gaat, kies je welke drank je bij het diner zou willen drinken. Hier word je wederom goed geïnformeerd over de drank en welke past bij de soort vis die je hebt uitgekozen. Wanneer je eten klaar is, gaat de buzzer die je meekrijgt af en kun je het ophalen bij de bar. Smakelijk!

Adres : Rozengracht 113

visrestaurants Amsterdam MAN MAN visrestaurants Amsterdam MAN MAN

Wanneer je geen echte vis-eter bent kun je uiteraard nog steeds heerlijk genieten bij deze top 3 restaurants. Mocht je nou opzoek zijn naar restaurants waar veel vlees wordt geserveerd? Breng dan een bezoekje aan de Rozengracht en ontdek daar andere toffe hotspots.