Internationale mannendag

De bedenker van de Internationale Mannendag is Jerome Teelucksingh, hij koos voor 19 november omdat dan zijn vader jarig is. De organisatie van deze dag wil mannelijke rolmodellen in een positief daglicht stellen. Het gaat hierbij om het onder de aandacht brengen van problemen als discriminatie van mannen, gelijkheid tussen mannen en vrouwen bevorderen en het erkennen van belangrijke bijdragen van mannen. Een mooie gelegenheid om stijlvolle mannen in een positief daglicht te zetten, omdat we nu eenmaal van stijl houden.

David Gandy

internationale mannendag MAN MAN

Deze man is een Brits model en één van de grootste stijliconen. Hij draagt vaak klassieke kleding zonder het té netjes te maken. Hier rockt hij een stijlvol driedelig pak met een ruitjespatroon met daaronder een overhemd. Om de look helemaal af te maken draagt hij een stijlvolle overcoat die perfect past bij de rest van z’n outfit. Als je houdt van wat meer klassiekere kleding en kostuums is deze man sowieso een inspiratiebron. Maar in onze ogen kan iedereen wat van David Gandy leren op het gebied van stijl.

Erik Forsgren

internationale mannendag MAN MAN
Foto via: Instagram Erik Forsgren

Erik Forsgren is een Zweeds model met een grote schare volgers op Instagram. Zijn feed is jaloersmakend, vanwege de mooiste plaatjes die zijn gemaakt over de hele wereld, een prachtige vriendin en pasgeboren kind en het lekkere stijltje dat de beste man rockt. Hij kleedt zich op de Scandinavische manier: clean en minimalistisch. Op deze foto draagt hij een zwarte jeans, stoere boots en een basic wit T-shirt. De look wordt afgerond met een leather jacket. wat de look heel mannelijk maakt. Het hoeft niet moeilijk te zijn, dat bewijst deze man keer op keer.

David Beckham

internationale mannendag MAN MAN
Foto via: Instagram David Beckham

Deze man mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Hij kan om meerdere redenen dienen als voorbeeld tijdens internationale mannendag. Een voetballer met een grote carrière en bekend om nog veel meer redenen. De man is een van allergrootste stijliconen, heeft model gestaan voor meerdere merken en heeft zelfs geacteerd. Welk kapsel of outfit Beckham ook draagt, hij lijkt met ongeveer alles weg te komen. Op deze foto is enkel een trui zichtbaar, en toch ademt het stijl. De tattoos, zijn kapsel, het baardje, alles klopt gewoon. Pure inspiratie.

Idris Elba

internationale mannendag MAN MAN

Onlangs uitgeroepen tot ‘meest sexy man van 2018’ en momenteel een razend populaire acteur. Deze man mag dus niet ontbreken in dit lijstje. Elba draagt evenals zijn landgenoot David Gandy vooral klassiekere kleding, vaak vrij basic. Toch weet hij dit ongelooflijk stijlvol te maken, deels door zijn charmante voorkomen. Hier draagt hij een stijlvol pak in combinatie met een overcoat, classic. Ook wat meer casual kleding draagt hij met klasse. Van deze man kun je leren hoe je een goede eerste indruk achterlaat, zoveel is duidelijk.

James Dean

internationale mannendag MAN MAN

We sluiten de lijst af met misschien wel het allereerste échte mannelijke stijlicoon. De man die vandaag de dag nog steeds symbool staat voor vele stijlvolle mannen. We hebben het natuurlijk over James Dean, de acteur die op jonge leeftijd overleed maar desondanks grote invloed heeft gehad. Hij maakte één look hoogstpersoonlijk iconisch. Jeans, daarop een basic wit T-shirt en als blikvanger een leather jacket. Het ultieme voorbeeld van rock ’n roll, terwijl het een basic outfit is. Nog altijd wordt deze outfit veel gedragen, en als je nog inspiratie zoekt hiervoor check dan deze man.

Deze stijlvolle mannen zorgen voor inspiratie, net als deze toffe kledingtrends.