Voor de bruiloft zijn er enkele onderdelen waar jij rekening mee moet houden. Wil jij in het buitenland trouwen of kies je toch voor Nederland? Er zijn zoveel beslissingen die je samen met je verloofde moet nemen dat er aardig wat stress mee gepaard gaat. Dus dan moet je ook ruim de tijd nemen om alles te plannen. Hoe eerder alles gepland is, des te minder stress erbij komt kijken. Hou daarom rekening met de tijd en begin op tijd met alles te regelen.

Hoeveel mensen en wie nodig je uit op je bruiloft?

Vaak zijn er meerdere delen op je bruiloft; een dag en avond deel. Maar wie nodig je waarvoor uit en ga je voor een kleine of grote bruiloft? Meestal kies je voor de officiële ceremonie (dagdeel) een meer besloten gezelschap. Ga voor familie en je beste vrienden zodat je het op intieme wijze kan vieren. Voor het avonddeel kan je wat meer mensen uitnodigen, dan gaat het grote feest losbarsten. Drankjes, lekker eten en heerlijk veel danspasjes. Meer zielen betekent dan ook meer vreugd. Nodig ook je vrienden uit waar je regelmatig een drankje mee doet en/of goede collega’s. Maar bespreek goed met je vrouw wie er totaal niet mogen komen, dat scheelt weer ruzies als je dat rustig uitpraat.

bruiloft
Foto Instagram: lostinlove_photography

Wie worden je getuigen?

In Nederland geldt de regel dat er minimaal twee getuigen moeten zijn en maximaal vier. Ook moeten de getuigen allemaal boven de achttien zijn. Mocht je dan ook je kinderen als getuigen willen hebben, dan gaat dit helaas niet door. De getuigen dien je voor jullie huwelijk aan te melden bij de gemeente. Wanneer jullie je bij de gemeente gaan aanmelden voor een huwelijk, moet je het gelijk meenemen. Dit kan je van één jaar tot twee weken van tevoren doen. Maar wees op tijd, want dat scheelt weer stress. Maar wie ga je kiezen als getuigen? Want als je een vriend selecteert, zal de rest misschien jaloers worden. Bespreek het daarom goed in je vriendengroep zodat misverstanden voorkomen worden.

Wat is de beste trouwlocatie?

Dan de trouwlocatie. Ga jij het in Nederland doen of toch in het buitenland? Er zijn zo bizar veel mooie locaties om te trouwen. Dit zijn ’s werelds mooiste trouwlocaties buiten Nederland. Wanneer jij kiest voor het buitenland moet je er rekening mee houden dat de prijs flink hoger wordt voor de bruiloft. Bovendien sta je voor een lastige keuze: betaal jij het verblijf en vlucht van de gasten of laat jij hen zelf deze kosten betalen?

Daarnaast kan je in Nederland meer mensen uitnodigen voor het feest. Dus wil je het intiem houden en een onvergetelijke ervaring ervan maken, ga dan naar het buitenland. Maar wil jij dat iedereen mee mag genieten en je wil een groot feest organiseren, dan is een bruiloft in Nederland wellicht de beste keuze.

bruiloft
Foto Instagram: lostinlove_photography

Hoeveel kost een bruiloft gemiddeld?

Iedereen weet dat een bruiloft niet goedkoop is. Daarom is het belangrijk om alvast een bedrag opzij te zetten. Want een gemiddelde bruiloft gaat je tussen de 12.000 en 18.000 euro kosten. Denk aan trouwkeding, locatie, visagie, catering, trouwringen en nog veel meer. Wees dan ook niet bang om geld uit te geven, want het gaat toch een duit met geld kosten. Maak voor de bruiloft een budget. Houd daarnaast rekening dat het altijd extra geld kost, dus tel 10% tot 20% extra op je budget. Zo weet je dat je er niet te veel op gaat toegeven. Spaar daarom goed voordat jij je geliefde ten huwelijk vraagt.

Trouwpak voor mannen

Waar je over de trouwjurk weinig te vertellen hebt en de kosten soms flink uit de pan rijzen, is het voor jouw trouwpak vaak andersom. Je vrouw heeft alles te zeggen en het mag niet te duur zijn. Stap daar maar eens af, want het is voor jullie beiden de mooiste dag van jullie leven. Doe dan ook iets speciaals en ga voor een mooi maatpak. Grootste voordeel is dat je het pak kan laten vereeuwigen met de trouwdatum. Een mooier pak ga je daarnaast niet krijgen. Dus heren kom voor jezelf op en investeer in een mooi pak.

bruiloft
Foto Instagram: andreasweinas

Mocht je twijfelen of je wil gaan trouwen. Hieruit blijkt dat je nog niet klaar bent om te trouwen. Mocht je dan ook last hebben van deze dingen, stel het dan nog even uit.