Een trouwring kopen voor je partner. Hoe doe je dat?

Wanneer je gaat trouwen kun je grofweg twee manieren kiezen. Of je plant het aanzoek en alles wat daarbij komt kijken helemaal zelf, zodat het voor je partner een (als het goed is) aangename verassing is. Of je neemt je partner mee in het proces van een trouwring kopen. Dit is misschien iets minder romantisch maar zorgt er wel voor dat je de goede dingen kiest.

Je kunt sowieso best eens polsen wat je partner leuk zou vinden en van welke sieraden ze houdt. Dan is de verassing een klein beetje minder, maar het is waarschijnlijk ook niet goed als het een complete verassing is. De bedoeling is natuurlijk dat ze een beetje verrast en emotioneel is wanneer je haar ten huwelijk vraagt, maar dat ze wel gewoon ja zegt.

trouwring MAN MAN

De dingen die echt belangrijk zijn bij een diamant

Wanneer je een diamant gaat kopen is het makkelijk om een beetje te verdwalen in de verschillende mogelijkheden. Om het kiezen van een diamant een stukje makkelijker te maken zijn er 4 zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het gewicht van de diamant belangrijk. Het kan door verschillende redenen zo zijn dat een kleine diamant meer weegt dan een grotere, en size is dan ook zeker niet altijd het belangrijkst.

Als tweede is de kleur belangrijk, en daarmee wordt bedoeld hoe veel of weinig de steen kleur reflecteert. Verder is het belangrijk om te kijken naar de helderheid van de diamant. Elke diamant heeft kleine imperfecties, maar hoe minder hoe beter natuurlijk. Uiteraard kost dit ook wat meer. Als laatste is de kwaliteit van de ambachtsman heel belangrijk. Die bepaald uiteindelijk de symmetrie en sparkle van de diamant.

Houd rekening met de tijd het maken van de ring kost

Een trouwring kopen is sowieso niet iets wat je moet overhaasten. Neem de tijd om de juiste ring te kiezen, als je er moeite voor doet heb je ook nog een mooi verhaal te vertellen aan haar. Als je dan de perfecte ring hebt gevonden en klaar bent voor je aanzoek, zorg dan wel dat je zeker weet dat je ring klaar is. Sommige ringen zijn binnen enkele dagen klaar, anderen duren wat langer. Dit is helemaal geen probleem, maar laat het de planning van je romantische aanzoek niet verstoren.

trouwring MAN MAN
Foto via: Instagram Richy Koll

Bedenk of je een verzekering wil

We gaan er even vanuit dat je een trouwring koopt die niet goedkoop is, dat heb je voor haar over toch? Dan is het wel handig om te denken aan een eventuele verzekering. Het is vaak mogelijk om je ring te verzekeren voor de volledige waarde en om hier een levenslange verzekering voor te krijgen. Het zou zonde zijn als de diamant na een tijdje zijn glans verliest. Met een verzekering hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Is je aanzoek goed gegaan en ben je getrouwd, check dan hoe je het eerste jaar van je huwelijk doorkomt.