Precies wat jij wilt

Wil jij al tijden een stijlvol pak kopen? Maar ben je opzoek naar een specifiek pak en kan je hem niet vinden? Overweeg dan eens een maatpak. Je kunt kiezen uit legio stoffen, er is voor ieder wat wils. Je bent al tijden aan het zoeken naar een specifieke stof met een pinstripe, double breasted en met enkele bandplooi. Dat vind je niet zo snel in ready to wear. Maar wanneer je kan kiezen uit honderden stoffen zit die stof er wel tussen.

Daarnaast kan je hem maken zoals je wilt, schoudervulling in je jasje, opgestikte zakken en double breasted. Precies het pak wat jij in gedachte hebt, ineens binnen handbereik. Enige nadeel is dat je vier tot acht weken wacht op je pak. Maar dit nadeel weegt op tegen de voordelen die je behaalt uit een maatpak. Bovendien hoef je, wanneer je eenmaal in het systeem staat, de volgende keer alleen maar de stoffen te kiezen – mits je in shape blijft natuurlijk.

One of a kind

Eigen voering, speciale knopen, een monogram in de kraag; je kan het zo gek niet bedenken om het pak helemaal naar je eigen smaak te zetten. Je kan alles finetunen, net zoals je het zelf wilt. Zo weet je zeker dat er niemand is die hetzelfde pak draagt. Ook al ga je voor een degelijk blauw pak, je kan er nog zoveel details aan veranderen zodat je zeker weet dat je de enige met dat pak bent.

Maatpak MAN MAN
Foto: Instagram Blake Scott

Onderscheid je van de menigte

Hoe vaak zie je niet mannen met te grote pakken lopen? Verschrikkelijk. Met een maatpak zal je het pak hebben op de manier waarop het bedoeld is. Maar daarin ben je ook nog vrij in de keuzes van bepaalde dingen. Draag je je broek op een klassieke lengte of doe je hem wat korter? Ga je voor een wijde broek met bandplooien of toch een slank vallende broek zonder bandplooien? Of kies je voor een jasje dat wat langer is? Er zijn nog genoeg mogelijkheden om het pak helemaal naar je wens te tweeken. Maar wat je wel zeker weet, is dat je de enige bent met dat ene pak en die speciefieke maateisen.

maatpak kopen
Foto via Instagram Blake Scott

De aanschaf van een maatpak

Al met al is het van groot belang dat jij jouw doompak in je handen krijgt. Zoals eerder gezegd: jij kan hem helemaal finetunen zoals jij hem wilt. Dan moet ‘ie ook écht goed zijn. Ga van tevoren goed na hoe jouw droompak eruit zal zien. Pas desnoods van tevoren een aantal verschillende pakken en kleuren zodat jij zeker van je zaak bent. Zo kan je alles op een rijtje zetten om uiteindelijk jouw gewenste pak te rocken.

Heb jij dan eindelijk jouw gewenste pak in handen, dan is het belangrijk dat je weet hoe jij je pak kan schoonmaken.