Headerfoto via: Instagram Benjamin Patch

Je bent nog niet over je ex heen

Dat je in een relatie af en toe terug denkt aan je ex is heel normaal. Dit kan natuurlijk ook in een huwelijk gebeuren. Denk je nog te vaak terug aan je ex, dan is dit misschien een teken dat je nog niet over je verbroken relatie heen bent en dat je je dus tegelijkertijd niet voor 100 procent kunt commiteren aan een huwelijk. Zorg dat je de ballast uit het verleden hebt losgelaten voor je gaat trouwen.

Je bent nooit single geweest

Dat je nooit single bent geweest komt misschien goed over bij je vrienden maar toch is het ‘alleen’  kunnen zijn erg belangrijk. Als je altijd in relaties hebt gezeten en nooit een keer voor langere tijd single bent geweest, is het niet verstandig om te trouwen. Om gelukkig te kunnen zijn in een huwelijk, is het belangrijk dat je gelukkig kunt zijn met jezelf en dat je zelfstandig wordt.

Je bent te veel gefocust op je carrière

Er is natuurlijk niks mis met hard werken maar als je alleen bent gefocust op je carrière, ben je waarschijnlijk nog niet klaar om te trouwen. Naast het feit dat je werk waarschijnlijk te veel tijd in beslag neemt om iemand écht aandacht te geven, is het onbewust ook een keuze die je voor jezelf maakt. Je kiest ervoor om je op je professionele toekomst te richten in plaats van je relationele toekomst. Geen commitment voor je huwelijk dus.

Je denkt dat het je problemen oplost

Het klinkt natuurlijk heel logisch. Je gaat trouwen en alle relatie-problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het kan zijn dat je jaloers bent aangelegd, je continu ruzie aan het maken bent of dat je partner is vreemdgegaan. Niets van dit voorgaande draagt bij aan een sterk fundament voor een huwelijk. Zorg eerst dat problemen uit het verleden zijn opgelost, voor je in het huwelijk treedt.

Je hebt geheimen voor elkaar

Natuurlijk hoef je ook in een huwelijk niet alles met elkaar te delen, maar als er geheimen zijn die je niet tegen je partner durft te vertellen dan is een heroverweging van een huwelijk misschien wel een goed idee. Als je je niet vertrouwd genoeg voelt om misstappen uit het verleden met elkaar te delen, dan is er waarschijnlijk ook niet genoeg vertrouwen voor een huwelijk.

huwelijk MAN MAN

Foto via 

Je bent bij elkaar om verkeerde redenen

Er kunnen eindeloos veel redenen zijn waarom jullie bij elkaar zijn. Je ouders willen dat jullie bij elkaar zijn, je vrienden zijn allemaal al lang en breed gesetteld, je bent die ‘leeftijdsgrens’ voor je gevoel gepasseerd en hebt het idee dat de tijd begint te dringen, of je bent bang om alleen te zijn. Misschien zijn dit voor jou goede redenen om bij iemand te blijven, maar voor een huwelijk is dit geen sterk fundament.

Je bent te onafhankelijk

In een huwelijk is het belangrijk dat je een deel van je eigen privacy wilt opgeven om met de ander te kunnen zijn. Dit betekent ook dat het belangrijk is om sommige dingen uit handen te geven. Met volledig zelfstandig zijn is natuurlijk niks mis, maar dit is wel een teken dat je waarschijnlijk nog niet klaar bent voor een huwelijk.

De ruzies gaan steeds over hetzelfde

Blijf je oude koeien uit de sloot halen en kibbel je steeds over hetzelfde? Dan is trouwen waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Er zijn een aantal stadia in een relatie en je bent pas klaar om te trouwen als je de fase van continue strijd hebt overwonnen. Zit je hier nog midden in? Wacht nog maar even met dat ja-woord.

Jullie normen en waarden komen niet overeen

We hebben het hier over zaken die bij jou horen als persoon. Je hebt bepaalde visies en ambities, maar je partner deelt deze in de verste verte niet met je. Liggen jullie idealen te ver uit elkaar, dan heb je de juiste persoon waarschijnlijk nog niet gevonden.

15876744_379323082445484_6633085554219024384_n

Foto via

Komen deze tien tekenen je bekend voor? Dan is het waarschijnlijk nog niet het juiste moment om te trouwen. Maar wees niet getreurd, lees hier waarom het spel ervoor leuker is dan de daadwerkelijke relatie zelf. Lukt het je maar niet om een serieuze relatie aan te gaan? Misschien komt het hierdoor. Lees hier hoe ouders de toekomstige relatie van hun kind beïnvloeden.