Onderzoek relaties

De relaties van een kind worden allemaal beïnvloed door de ouders, echter is de vraag in welke mate. Uit een nieuw onderzoek wat gepubliceerd is in het tijdschrift ”Psychological Science”, is de beschikbare informatie over de beïnvloeding van ouders met betrekking tot de relaties die hun kind hebben gegroeid. Vele studies zijn gebaseerd op de verhalen van volwassen over hun kindertijd. Bij deze studie werd er gebruik gemaakt van 81 mannen die van hun tienertijd tot hun tachtigste jaar werden gevolgd. De mannen moesten regelmatig enquêtes invullen en werden regelmatig geïnterviewd.

bos-jongen-relaties-MAN MAN

Er werd tevens gebruik gemaakt van bestaande interviews van de ouders en ontwikkelingen die door maatschappelijk werkers werden gemeld. Dit was om een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin de mannen waren opgegroeid.

Toen de mannen rond de 45 jaar oud waren, werden ze geïnterviewd over uitdagingen die ze tegenkwamen in relaties, werk en hun gezondheid. Aan het einde van het onderzoek, werden de mannen geïnterviewd over de relatie met hun huidige partner en het verloop van het huwelijk.

Het resultaat

Uiteindelijk kwam er uit dit hele onderzoek uiteraard een resultaat. De onderzoekers waren echter niet verbaasd over de uitkomst. Mannen die waren opgegroeid in een hecht gezin, bleken veel beter om te gaan met stressvolle emoties naarmate zij ouder werden. Dit zijn dan ook de mannen die een sterker huwelijk hebben. Er is verder geen aandacht besteed aan de mannen die nooit uit de kelder van hun ouders zijn gekomen.

relaties-koppeltje-liefde-MAN MAN

Er zijn natuurlijk veel meer onderzoeken geweest op dit gebied, maar omdat dit onderzoek zo lang was, is het lastiger om dit onderzoek te ontkrachten. Dus al de grappen die je vader maakt en alle zorgen die je ouders hebben over jou, zijn wellicht de dingen die ervoor zorgen dat jouw huwelijk sterk in zijn schoenen staat.