5 tips om te daten na een slechte relatie

Als je net uit een slechte relatie komt, kan het zijn dat je onzeker bent over jouw relatie skills. Het is belangrijk dat je het zelfvertrouwen weer terug krijgt en ervoor zorgt dat de volgende keer dat je gaat daten weer een succes is. Daten na een slechte relatie, hoe doe je dat?

Wij hebben enkele tips voor jullie om je op weg te helpen zodat jij de draad weer kan oppakken. Succes!

1. De problemen herkennen

Een slechte relatie komt uiteraard ergens vandaan. Of het nou vanuit haar of vanuit jou kwam, er zit ergens een probleem. Tuurlijk, zij kan een manipulatief persoon zijn die hele slechte invloed heeft gehad op jou, maar een spiegel voor jezelf houden is ook altijd nodig.

Kijken naar de problemen die er waren en deze herkennen waar ze vandaan komen, gaat jou een heel stuk verder brengen. Heeft jouw date weer datzelfde waar je je na drie jaar aan ging irriteren bij je ex? Dan is het misschien beter om er niet aan te beginnen. Je kan ook een kijkje nemen bij deze slechte gewoontes waarmee je moet stoppen om een gezonde relatie te krijgen.

daten na slechte relatie

2. Neem de tijd en doe rustig aan

Elke slechte relatie heeft een andere impact op iemand en kan op verschillende manieren het daten daarna beschadigen. Als jij het lastig vindt om nu vrouwen te vertrouwen, dan moet je daar juist aan gaan werken. Ga jezelf niet meteen weer in een relatie gooien voordat je jouw problemen hebt opgelost.

Gun jezelf ook even wat tijd om bij te komen en concentreer je op jezelf. Begin gewoon met een simpele date waar niet te veel van wordt verwacht.

3. Laat de dating apps even voor wat het is

Dating apps zijn super handig om snel vrouwen mee te vinden voor verschillende redenen. Als je net uit een zware relatie komt, is het misschien niet handig om je meteen hierop te storten. Mensen kunnen veel dingen verbergen online en het is misschien fijner om diegene gewoon face to face te ontmoeten. Als je iemand dan ontmoet, weet je ook meteen waar je aan toe bent.

slechte relatie

4. Neem jouw motivaties om te daten onder de loep

Waarom ga je nu alweer daten? Is het om meteen iemand weer te vinden, jouw ex terug te pakken of voor een onenightstand? Jezelf even laten gaan en afleiding zoeken is niks mis mee, maar het is wel belangrijk dat je niet meteen jezelf ergens op stort terwijl je daar helemaal niet klaar voor bent. Een volgende dame zien als de vervanging voor je ex is helemaal niet goed en dat zorgt niet voor een eerlijk beeld voor jezelf en voor haar. Maak voor jezelf heel duidelijk wat het is en handel daar ook naar.

5. Neem jouw slechte relatie serieus

Je kan misschien denken dat je je aanstelt en het allemaal wel meevalt. Ieder mens maakt dingen mee op hun eigen manier en als dat voor jou een traumatische ervaring was, dan moet je dat zelf ook inzien. Het is misschien lastig om te erkennen dat je ermee zit, maar dat gaat je uiteindelijk verder brengen dan het negeren.

En twijfel je of je na die eerste date nog kans maakt? Aan deze signalen herken je dat zij geen tweede date wil.