Zit een tweede date erin?

Helaas, buddy. Je mag iets minder zeker van je zaak zijn. Er zijn namelijk tekenen waar je uit kan halen dat ze het eigenlijk helemaal niet zo denderende eerste date vond als jij. Hierdoor kan jij een flink blauwtje lopen wanneer je haar op een tweede date vraagt. Let op de volgende dingen.

Gone with the wind

Tweede-date-5

Ok, deze is best opzichtig. Iedereen wil dat “Hé, ik vond het intens gezellig”-berichtje. Mocht deze wegblijven en ontvang je geen Snapchat-selfie, maar ondertussen plaatst ze wel vijftien foto’s op Instagram, is het wellicht tijd om de bijl neer te leggen. Radiostilte is meestal geen goed teken. Als ze al de ballen niet heeft om gewoon te zeggen dat het niks wordt, ben je alleen maar beter af.

Vergeten date

Samen lam worden is best leuk. Echter, wanneer je na dat laatste shotje tequila niet meer scherp weet hoe jullie weg zijn gegaan, wat de kosten waren of dat je emotioneel over je moeder of ex-vriendin begon, zal dit minder goed uitpakken. Natuurlijk is een beetje moed indrinken altijd een goed idee, maar zorg dat je niet de boeken ingaat als “die dronken guy”. Dan zal die tweede date ver van je bed zijn.

“Ik zoek echt dit”

Tweede-date-1

Na een aantal dramadates heb jij helemaal uitgevogeld waar je wél naar op zoek bent. Dat je goed gaat op blondines en vrouwen die sporten mag je best een keer aanhalen, maar houd alsjeblieft geen betoog over wat een vrouw allemaal wel niet moet kunnen en zijn, en wat dealbreakers voor je zijn. Het zal weinig indruk op haar maken. Ze zal enkel denken dat je belachelijk hoge standaarden hebt. Good luck finding her, bruh.

Ze geeft weinig weg

Ze is met je mee hoor. Wat een festijn. Je vraagt of ze nog plannen heeft van het weekend. Ze antwoordt: “Weet ik nog niet”. Ok, ok. Of ze van de zomer nog weggaat. “Weet ik niet”. Of ze huisdieren heeft. “Weet niet precies”. Vertel jij daarentegen wel uit volle borst verhalen, kan het zo zijn dat je niet doorhebt dat zij het gesprek toch niet bijster interessant vindt. Als ze niks loslaat over ook maar iets, kan je ervan uitgaan dat dit de laatste keer is dat je een glas met haar heft.

Lichaamstaal

Tweede-date-4

Laat jezelf niet vangen door haar blauwe ogen, mooie krullen, of schitterende volle lippen. Als haar armen gedurende de tijd over elkaar gevouwen zijn, ze tijdens jullie date Candy Crush heeft uitgespeeld, jullie oogcontact minder is dan dat tussen jou en de barman, wil ze waarschijnlijk als de sodemieter weg. Misschien krijg je nog een schouderklopje. Neem je verlies.

Je was een lul

Dat je haar been aanraakte, vond ze eigenlijk niet zo chill. Dat je een euro voor de beveiligers neus op de grond gooide, vond ze eigenlijk niet zo stoer. Dat je haar liet betalen, vond je ze eigenlijk niet zo charmant. Dat je het alleen maar had over je winsten op de beurs en dat je vader belangrijk is, vond ze eigenlijk niet zo interessant. Misschien denk jij het met arrogantie ver te gaan schoppen in het leven, de rest van de wereld is wellicht minder onder de indruk. O, niet te vergeten: vraag haar ook eens iets als jullie in gesprek zijn.

Als het toch een geslaagde date was en ze besluit “ja” te zeggen op een tweede date, dan moet je daar natuurlijk ook een succes van maken.