Relatie skills zorgen voor een gezonde verstandhouding

Er zijn een aantal vaardigheden onmisbaar voor de moderne man. Sommige hebben te maken met je werk, je uiterlijk of je leven thuis. Er zijn ook een aantal vaardigheden voor mannen die betrekking hebben op je relatie. Mocht jij momenteel in thuis-quarantaine zitten met je geliefde, check dan eerst grondig of je deze 5 relatie skills onder de knie hebt. Op die manier bouw jij aan een sterke relatie en voorkom je dat je straks de 7 tekenen dat je in slechte relatie zit gaat herkennen.

1. Haar lievelingsgerecht koken

Nee, we vragen niet meteen van je dat je een chef-kok wordt. Toch is het belangrijk om in elk geval haar lievelingskostje te kunnen maken. Of dit nu sushi, lasagne of een vegetarische pompoensoep is: het is immers waar zij gelukkig van wordt. Bovendien is er niets zo romantisch (en in deze tijden praktisch) als een drie-gangen-diner aan de eettafel. Met kaarslicht, natuurlijk.

2. De juiste bloemen kopen

Een bloemetje is attent. Het maakt duidelijk dat jij om je partner geeft. Zorg ervoor dat je aanvoelt wanneer je partner een bloemetje nodig heeft, of doe het juist een keer vanuit het niets. Het is aan te raden uit je hoofd te leren wanneer jullie speciale mijlpalen hebben bereikt. Eén jaar? Twee jaar? Haar verjaardag? Of Valentijnsdag? Allemaal momenten waarop je met een bos rozen of andere bloemen aan kan komen zetten.

relatie skills

3. Leer haar masseren

Iedereen wordt gelukkig van een massage. Dit kan een uitgebreide massage in bed zijn, tot een simpele massage van je rug en nek. Het geven van een goede massage is dan dus ook één van de relatie skills die jij moet bezitten. Probeer na te gaan wat je partner fijn vindt. Voer dit uit na een lange werkdag of maak het onderdeel van jullie goede voorspel.

4. Goed luisteren

Door écht te luisteren, kom je er achter wat je partner van jou vraagt en verlangt. Er is niets zo fijn als het idee hebben dat er iemand echt naar je luistert, en niet overal klakkeloos mee instemt. Probeer bijvoorbeeld één van de drie vragen die je aan je partner kunt stellen en luister naar het antwoord. Je oren worden hiermee je belangrijkste relatie skill.

5. Durf ruzie te maken én sorry te zeggen

Meningsverschillen kunnen van pas komen. Irritaties of zorgen spreek je hiermee uit en laat je niet langer meer tussen jullie in staan. Kom op voor je mening, maar blijf wel respectvol. Loopt het respect uit de hand, loop er dan niet voor weg, maar ga er ook niet te ver in. Wees achteraf bovendien ook niet bang om aan te geven dat je fout zat.