Elektrische scooter specificaties

Eerst maar eens wat cijfertjes over dit geniale idee. Als je besluit de scooter te kopen krijg je daar een luchtpomp bij, die blaast de scooter nog binnen een minuut voor je op. De bedoeling is dat de opblaasbare elektrische scooter overal mee naartoe te nemen is, daarom weegt de scooter slechts 5,5 kilo. Het innovatieve ding wordt Poimo genoemd (wat een afkorting is voor Portable and Inflatable Mobility) en het bestaat uit vijf onderdelen: een elektromotor, twee paar wielen, een batterij en handgrepen met een ingebouwd draadloos bedieningssysteem. Het opblaasbare gedeelte is gemaakt van TPU (wat staat voor thermoplastic polyurethaan), wat onder andere gebruikt wordt in opblaasbare bedden.

 

Concurrentie voor de e-scooter?

Nu is het nog maar de vraag of de opblaasbare scooter kan concurreren met de steeds populairder wordende e-scooter. Over de prijs van de Japanse innovatie is nog niks bekend, maar dat zal vast niet goedkoop zijn. Daarnaast is het onzeker of de scooter ├╝berhaupt in Nederland te verkrijgen gaat zijn. In buitenlandse steden is bijvoorbeeld de e-step heel populair, maar in Nederland zijn die tot nu toe verboden. Dat heeft te maken met de veiligheid. In plaatsen waar de e-step vaak gebruikt wordt, gebeuren beduidend meer ongevallen. Een groot voordeel is natuurlijk dat de scooter het milieu niet vervuild, in tegenstelling tot gewoon motorvoertuigen.

Elektrische scooter

Klaar voor de markt?

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het uiterlijk van de opblaasbare elektrische scooter. Het idee is namelijk goed en innovatief, maar de uitwerking had misschien wat meer gepolijst gemogen. De vierkante, grijze uitstraling van de scooter is nou niet heel denderend. Kortom, het kan nog wel even duren voordat de e-scooter van de universiteit van Tokio commercieel op de markt verschijnt. Ben je geïnteresseerd in andere coole gadgets voor mannen? Bekijk dan eens ons artikel over handige e-bike gadgets of high-end mannengadgets.

Elektrische scooter