Films met verdovende middelen

In Pulp Fiction gaat Uma Thurman los met de lijntjes en in Breaking Bad staat de productie en verhandeling van drugs centraal. De kans is groot dat er in jouw lievelingsseries en films óók het een en het ander gebeurt. De acteurs die de rollen op zich nemen die hier om vragen, hoeven deze middelen natuurlijk niet écht te gebruiken. Het is de taak van de prop-makers (die de spullen voor de film regelen, zoals wapens en andere belangrijke objecten), om met goede en realistische alternatieven te komen.

films

Dit gebruiken acteurs echt in drugscenes

Zit een personage aan de meth, dan is dit in het echt een stuk onschuldiger. Meth wordt namelijk vaak nagebootst met blauwe snoepjes die klein worden gestampt. Wordt er een wit lijntje genomen, dan zijn hier de nodige alternatieven voor. Denk aan lactosepoeder of inositol (een vitamine B-complex). In de tijd van Scarface is er gebruik gemaakt van babylaxeermiddelen. Cacaopoeder en pannenkoekmix bij de hand? Dan kan je daarmee perfect heroïne namaken. En blowen doen acteurs met speciale namaak-joints, die wél rook produceren, maar verder geen effect hebben op de roker.

films

Drank en sigaretten in Peaky Blinders

Dé serie waarin drugsgebruik een grote rol speelt is natuurlijk Breaking Bad. In een andere klassieker wordt er voornamelijk veel gerookt en whiskey gedronken. We hebben het hier natuurlijk over Peaky Blinders. Eerder lieten we je al weten hoeveel sigaretten Cillian Murphy tijdens de opnames van Peaky Blinders moet roken. Dat aantal zal je vast en zeker verbazen. Wel moeten we hierbij vermelden dat die sigaretten (natuurlijk) niet echt waren. In plaats daarvan roken de acteurs, waaronder Murphy, kruidensigaretten. Bovendien inhaleren ze de sigaretten niet. Is de whiskey die ze drinken dan wel echt? Nee, dat ook niet. Dat is namelijk gewoon gekleurd water. Wat dat betreft hadden de echte Peaky Blinders geheid een spannender leven.