Hoe moet je je goed kleden als man?

Net als dat iedereen een eigen muzieksmaak heeft maar het voor de meesten wel duidelijk is wat echt slechte muziek is, is het ook zo dat smaken met betrekking tot kleding verschillen maar sommige dingen gewoon echt not done zijn. Neem deze regels goed door en zorg dat jij er altijd uitziet om door een ringetje te halen.

 1. Voel je goed over wat je draagt

  Net als met alles in het leven moet je dingen doen met zelfverzekerdheid. Een indrukwekkende TedTalk is indrukwekkend omdat die persoon volledig achter zijn verhaal staat. En dan maakt het niet eens echt uit of jij het onderwerp zo interessant vindt. De verteller maakt het interessant en door die ownership word jij meegetrokken in het verhaal. Hetzelfde geldt voor kleding. Koop niet een trui van 300 euro omdat je denkt dat anderen het vet vinden. mensen kijken daar recht doorheen. Geloof ons dat staat je niet, koop kleding omdat jij het vet vindt.

 2. Wees niet bang voor wat kleur

  Veel mannen beperken hun garderobe tot de kleuren zwart, donkerblauw en grijs. En dat staat vaak ontzettend goed, dus laat die favoriete grijze trui van je lekker in je kast liggen. Sta je wel open voor wat meer kleur in je leven? Ga dan die uitdaging aan, want als je het ownt kan het jouw huidskleur of ogen juist heel goed uit laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een iets lichtere of fellere kleur blauw t-shirt, of ga voor een licht roze trui of kies een keer voor een streepje of een ruitje.

  goed kleden als man

  Less is nog steeds more in het geval van kleur. Maak dus één keuze voor kleur in je outfit. Trek bijvoorbeeld niet een lichtblauwe broek aan om erboven vervolgens een trui op aan te doen die felrood is met een intense print (er zijn natuurlijk uitzonderingen). Al met al, een beetje kleur mag, maar niet alles tegelijk.

 3. Loop je jeans goed in

  Een veilige maar mooie stijl jeans is het ‘tapered’ model. De pasvorm van je jeans is belangrijk. Deze jeans valt bij de dijen wat wijder waardoor de broek lekker zit en wordt onderaan iets smaller, waardoor de broek zowel met sneakers als nettere schoenen mooi staat. Kies voor een mooie donkere stof, of juist licht. Raw denim zorgt voor authenticiteit. Sommige mensen houden van bleking en gaten in hun broeken, maar over het algemeen is dat niet de look die door veel mensen wordt aangeprezen. En hoe vaker je je jeans aandoet, hoe beter de broek zal aansluiten op jouw lichaam.

 4. Kies voor een multifunctionele jas

  Tenzij je inkomen het toelaat om voor iedere temperatuurwisseling een andere jas te kopen is het handig om geen hele intense felrode wollen winterjas met gele print te kopen. Dat raden we overigens sowieso niet aan. Maar het is praktisch om bij het uitzoeken van een jas je van tevoren af te vragen of de jas bij jouw verschillende kledingstijlen past. Is je stijl in het weekend heel casual maar draag je doordeweeks een pak? Zoek dan een jas die bij beide goed aansluit.

 5. Draag je pak zoals het hoort

  I’m a sucker for a man in suit, hoor je vrouwen misschien wel eens zeggen. Dat klopt. Een man die normaal gesproken meestal vrij casual door het leven gaat en zichzelf ineens in een pak hijst, dat kan wonderen doen. Alleen moet je het wel goed doen. En wat is goed?

  goed kleden mannen

  Focus je allereerst op de fitting rondom je schouders, want de borst en taille in laten maken is relatief gezien weinig werk. Als je het pak vaak aan wil doen dan is het slim om te kiezen voor een klassieke, donkere look en te gaan voor een donkerblauw of zwart pak met twee knopen, single-breasted. Met een pak is less is more echt de juiste instelling. Hoe minder details en frutsels, hoe krachtiger je uitstraling. Een pak moet je niet zien als een soort statement kledingstuk. Het gaat hier om jou als persoon, het pak is er enkel om jou qua uiterlijk én innerlijk naar een hoger niveau te tillen.

 6. Zorg goed voor je kleding en jezelf

  Hang je pak netjes op, was je kleding en stop niet alles gedachteloos in de droger. Er staat aan de binnenkant van je wollen trui niet voor niks op hoeveel graden je ‘m moet wassen. Luister daar ook naar want dan blijft je kleding zo lang mogelijk mooi. Dit geldt ook voor je lichaam. Laat je haar regelmatig knippen en knip je nagels. Al deze elementen zorgen ervoor dat jij goed voor de dag komt.

 7. Koop basic ondergoed

  Je ziet het niet, maar er zijn altijd van die onverwachte momenten… En daarom is het belangrijk dat het er goed uitziet. Wat mooi wordt gevonden verschilt per persoon, de ene houdt van een strakke boxer en de ander een losse. Weet wel dat je met een losse boxer minder snel de fout in kan gaan, dus dat is een veilige (en voor veel vrouwen) een aantrekkelijke gevonden keuze. Een printje hier en daar kan, maar blijf weg van grote bloemenprints. Kies je voor de strakke variant? Zorg dan dat je ondergoed mooi aansluit op je lichaam, anders kan het er al gauw slordig uitzien.

 8. Schoenen: kies kwaliteit boven kwantiteit

  Schoenen zijn belangrijk, er wordt over geoordeeld. Investeer dus eerder in één mooi paar dan drie goedkope paren schoenen. Qua kleuren hangt het heel erg af van je stijl. Een sneaker mag best een kleurtje bevatten, maar felrode schoenen vinden weinig mensen mooi. Ga dus eerder voor tijdloos en klassiek. Zeker met betrekking tot nette schoenen die je bijvoorbeeld naar werk of onder je pak draagt, is het advies om te blijven bij zwart, bruin en donkerblauw.

 9. Investeer in je horloge

  Een horloge dragen is geen must, maar in het geval je er een gedragen moet je het net als een pak wél goed doen. Dat betekent: investeren. Zie een horloge als een kunstwerk dat je hangt op een prominente plek in je huis. Daar neem je de tijd voor. Je gaat nadenken welke stijl goed past, of het tijdloos genoeg is, of het bij jouw levensstijl past en of je het mooi genoeg vindt om er iedere dag naar te kijken.

  Fromanteel horloge

  Koop een horloge waar je over een jaar ook nog steeds blij mee bent. Daarnaast moet het lekker zitten en praktisch zijn. Probeer er dus een paar uit voordat je er een koopt.

 10. Beperk je accessoires

  Een das of een strik kan de ideale manier zijn om wat persoonlijkheid in je outfit te implementeren. Dus ga voor een leuk printje als je die behoefte hebt. Pas wel op dat je niet én een felle das omdoet en ook een gekleurd pak aanhebt. Maak daarin bewuste keuzes. Doet de gelegenheid zich voor om een keer een hele opvallende accessoire te dragen? Af en toe de regels breken mag best!

 11. Je bril is je signature piece

  Over het algemeen maken mensen heel snel een keuze wanneer ze in de winkel staan om een bril uit te kiezen, terwijl sommigen hun bril drie jaar lang iedere dag opzetten. Je mag hier best even de tijd voor nemen en over nadenken. Kijk goed welke montuur goed staat bij je gezichtsvorm en wenkbrauwen en welke kleur goed matcht met je huidtint. Het is belangrijk, dus behandel het daar ook naar.

 12. Hou je overhemden basic

  Je kent de term basic bitch vast wel, en die heeft in principe een negatieve lading. Maar weet dat basic gerelateerd aan overhemden positief is. Blijf weg van wilde prints en een lichtgroen overhemd onder je pak. Wit en lichtblauw zijn hierin echt de favorieten.

 13. Kleed je naar de gelegenheid

  Niet alleen moet je je goed voelen over wat je draagt, maar zorg ook dat het goed past bij de gelegenheid. Dat is soms lastig, want als jij normaal gesproken een sneakers en T-shirt mannetje bent, hoe kan je dan zorgen dat je outfit op een hele nette gelegenheid wel aansluit bij de dresscode, maar je je alsnog prettig voelt in wat je aanhebt? Je hoeft niet álles om te gooien, maar maak daarin keuzes. Er zijn gradaties van chiqueheid in schoenen, en je hoeft niet de pantalon én de blazer te dragen, je kan ook de blazer uitlaten, dat voelt al iets minder heftig. Misschien kan je ervoor kiezen om wel een net wit T-shirt aan te doen en er overheen een chique blazer. Op die manier kun je zelf spelen met de dresscode, en je wel zelfverzekerd blijven voelen in wat je draagt. In twijfel? Better overdressed than underdressed. Want als iedereen strak in ’t pak loopt en jij in je kloffie, dan voel je je ook niet op je gemak.

  mannen pak