Het verhaal van Fool me Once

De series van Harlan Coben zijn keer op keer een groot succes op Netflix, zo ook Fool Me Once. In deze nieuwe serie wordt de man van Maya, Joe Burkett, door een misdrijf om het leven gebracht. Dit is niet haar enige tegenslag. Enkele maanden daarvoor is haar zus ook al door een misdrijf om het leven gebracht in haar eigen huis.

Plotseling komt haar wereld helemaal op z’n kop te staan, wanneer ze haar man ziet op de babycam. Leeft hij nog, wordt ze paranoïde of is er iets heel anders aan de hand? Het antwoord op deze vragen krijg je in acht afleveringen.

Wat is de rol van Shane?

Let op: dit bericht bevat spoilers. Lees het dus NIET als jij de serie nog wil zien. 

Wanneer blijkt dat het familiebedrijf van Burkett slechte medicijnen produceert en testresultaten vervalst, gaat Maya achter ze aan. Het lukt haar om de familie te ontmaskeren, wat wel ten koste gaat van haar eigen leven. Een onverwachts einde, volgens vele Netflix-kijkers. Echter bleven velen met de vraag achter: wat is de rol van Shane in het verhaal?

rol shane fool me once

In de serie wordt duidelijk dat Shane een collega en vriend van Maya is. Hij helpt haar in de moeilijke tijden door onder andere op haar dochter te passen. In een scène zien we echter dat hij in de nacht een tracker plaatst onder de auto van Maya. Maar waarom? Ook bespioneert hij Maya, door haar in de nacht stiekem in de gaten te houden. Door deze acties worden veel kijkers op het verkeerde been gezet. Ze denken namelijk dat hij een rol speelt in de misdrijven, maar is dat wel zo?

Na acht afleveringen wordt duidelijk dat Maya zelf degene was die haar man Joe had omgelegd. Kijkers waren verbaasd en delen op sociale media berichten over de rol van Shane. Zo valt op Reddit te lezen:  “Just finished Fool Me Once on @netflix, very very good series, just a few questions; what was the deal with Shane? Why was he watching Maya? Why did he put a tracker on her car? Why did he let himself in in the middle of the night?”

Het is dus onduidelijk wat zijn rol precies was. Wel zijn er een aantal theorieën. Veel kijkers denken dat Shane simpelweg een afleiding was om kijkers op het verkeerde been te zetten. Andere kijkers denken juist dat Shane onderdeel was van het complot van de familie Burkett.

Hoewel er wel wat valt te zeggen voor de bovenstaande theorieën, lijkt het toch het meest logisch dat Shane deze dingen deed uit loyaliteit voor Maya en wellicht verliefdheid. Hij had met Maya in het buitenland gediend en hebben moeilijke tijden meegemaakt. Shane zou er voor willen zorgen dat Maya de juiste keuzes maakte, terwijl ze last had van PTSS. Hij is dus simpelweg een écht goede vriend, volgens deze logische theorie. Klinkt wel iets geloofwaardiger, toch?

Fool me Once is nu op Netflix te zien. Een aanrader!