Harlan Coben is de bestseller auteur van Netflix

Harlan Coben, inmiddels 60 jaar oud, staat vooral bekend staat als de auteur van de Myron Bolitar-reeks. Hoewel hij geboren is in Newark in de staat New Jersey, groeide Coben op in bekende townships als Livingston. Nu is hij niet zomaar een auteur. Hij ging namelijk naar de Livingston High School waar ook Chris Christie, de gouverneur van New Jersey, studeerde. Coben studeerde vervolgens politieke wetenschappen aan het Amherst College in Massachusetts, zeg maar de elite school waar verschillende regeringsleiders studeerden. Zijn achtergrond zorgde er in ieder geval voor dat hij ervoor koos om schrijver te worden, een keuze die later waardevol zou blijken.

 

Cobens carrière als auteur omspant inmiddels meerdere decennia en tegenwoordig is hij een van de weinige auteurs is die miljoenen aan royalty’s heeft verdiend met zijn boeken. Kortom, de man is behoorlijk interessant en het is dan ook niet zo gek dat juist Netflix hem een meer dan interessant contract heeft aangeboden. Lekker cashen dus!

De beste series van Harlan Coben op een rij

Tot nu toe heeft Netflix zes titels verfilmd, maar er zit nog veel meer aan te komen. De streaminggigant gaat namelijk in totaal 14 van zijn romans bewerken tot zowel series als films. Als onderdeel van de huidige deal werd de eerste titel, ‘The Stranger’, uitgebracht in januari 2020. Het werd gevolgd door de release van ‘The Woods’ op 12 juni 2020 en de Spaanse thrillerserie ‘The Innocent’ in april 2021 De auteur maakt ook deel uit van alle Netflix-projecten als uitvoerend producent. Zijn lange, illustere carrière als auteur en nu dus ook als producent heeft hem met een geschat vermogen van 25 miljoen dollar dus geen windeieren gelegd. Op dit moment gaat het in ieder geval om de volgende series:

1. Safe

Tom Delaney staat er sinds het overlijden van zijn vrouw aan kanker alleen voor als het gaat om de opvoeding van zijn twee dochters. Dat lijkt goed te gaan tot een van zijn kinderen wordt ontvoerd. Al snel volgt er een onderzoek door de politie, maar ook Tom gaat op onderzoek uit. Dat blijkt dat zijn omgeving et iets anders is dan hij had gedacht.

 

2. The Stranger

Adam Price heeft een ogenschijnlijk normaal leven. Het is het normale plaatje van een doorsnee gezin: leuke vrouw, twee kinderen en een weinig spannende baan. Met die gegevens is het natuurlijk wachten op ellende. Daar hoeft Adam niet lang op te wachten. Een mysterieuze dame weet blijkbaar veel over zijn wat hij niet wist waardoor zijn wereldbeeld op z’n kop komt te staan.

 

3. The Woods

Heb je niet zoveel met films en juist meer met series, dan is deze Poolse serie over openbaar aanklager Pawel Kopiński (gespeeld door Grzegorz Damiecki) meer jouw ding. Een gebeurtenis van 25 jaar geleden heeft blijkbaar nog steeds impact op het leven van Pawel. Destijds werden er twee kinderen vermoord tijdens een jeugdkamp en raakten twee anderen vermist. Nu, na vele jaren blijkt een van de verdwenen kinderen recent te zijn vermoord. Voor Pawel is dat reden om te geloven in de mogelijkheid dat ook het vierde kind, Kamila, nog in leven is.

 

4. El Inocente

Mateo (Mario Casas) wilde ooit een ruzie sussen, maar dat liep net even anders af. In plaats van held werd hij een moordenaar met als gevolg een gevangenisstraf van 9 jaar. Nu, nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, heeft hij zijn leven aardig op de rit. Sterker nog, hij is inmiddels getrouwd met Olivia (Aura Garrido) en hun eerste kind is op komst. Dan krijgt Oliva een telefoontje waardoor alles verandert en zij niet langer de vrouw is zoals Mateo haar kent.

 

5. Spoorloos (Disparu A Jamais)

In Spoorloos krijgt een zekere Guillaume Lucchesi te maken met mensen die spontaan verdwijnen. Dat lijkt op iets uit zijn verleden. Zo’n 10 jaar geleden kwamen zijn partner en zijn broer om het leven en nu is opeens ook zijn nieuwe vriendin Judith van de aardbodem verdwenen. Een onderzoek naar de ware aard van de verdwijningen brengt talloze geheimen aan het licht die hij liever niet had willen weten.

 

6. Stay Close

Stay Close is de meest recente Netflix-hit van Harlan Coben. Deze serie werd gereleased in december 2021 en stond binnen no time op plek #1 in de lijst met de best bekeken series op Nerflix. Stay Close vertelt onder andere het verhaal van Megan, een echtgenote en moeder van drie kinderen. Zij is haar duistere verleden ontvlucht, maar wordt op een dag onverwachts geconfronteerd met haar verleden. Ondertussen worden meerdere personen vermist. Ook worden we meegenomen in het leven van fotograaf Ray, maar wat is zijn rol in het geheel?