In Stay Close kan je niemand vertrouwen

Het verhaal draait om drie mensen die ieder met een groot, duister geheim rondlopen. Zelfs  de mensen die dicht bij hen staan weten van niks. Een van die drie is moeder Megan, zij is weggelopen voor haar gevaarlijke verleden en wordt daar weer tegen haar wil in mee geconfronteerd. Documentairefotograaf Ray maakt ook onderdeel uit van de drie. Hij zit vast in een uitzichtloze baan waarin hij zich richt op rijke kinderen die geobsedeerd zijn door beroemdheden. De derde persoon in kwestie is detective Broome, hij kan een onopgeloste moordzaak maar niet loslaten. Dan is er nog een andere vrouwelijke karakter in de serie en dat is Lorraine. Zij is een oude vriendin van Megan en brengt héél belangrijk nieuws naar buiten toe, wat gevolgen zal hebben voor alle drie de personages.

Aan ‘cliffhangers’ géén gebrek in deze serie. Iedere aflevering van die serie eindigt weer super spannend, waardoor je eigenlijk direct de volgende aflevering wil zien.

 

De serie krijgt geen tweede seizoen

De miniserie van Netflix mag dan wel nu razend populair zijn, een tweede seizoen is nu al uitgesloten. Eigenlijk heel simpel: de misdaadserie vertelt een afgerond verhaal. Het voordeel van zo’n miniserie is wel; dat je het binnen 8 uur gebinged kunt hebben.

goede serie netflix

Het boek van thrillerschrijver Harlan Coben

Wist je al dat deze gehele serie gebaseerd is op het gelijknamige boek van misdaadschrijver Harlan Coben? Hij tekende in 2018 namelijk een exclusief contract met de streamingdienst. Hij heeft tot dusver 33 boeken uitgebracht, al deze boeken zouden dus – in theorie – verfilmd kunnen worden.

Zie hieronder de trailer van Stay Close (YouTube):