De perfecte bril voor jou

Omdat niet iedereen elke bril kan hebben, is het belangrijk dat de bril voor jouw gezichtsvorm geschikt is. Er zijn enkele punten waar je op moet letten voordat je een bril gaat uitzoeken. Vele mannen vergeten die redenen en pakken de eerste de beste bril die zij zien. Daarom hebben wij vijf redenen geselecteerd hoe jij de beste bril voor jouw gezichtsvorm kan kiezen:

1. De juiste bril voor jouw gezichtsvorm

Wanneer jij in de winkel staat en honderden monturen ziet, waar moet je dan naar kijken? Begin met wat voor soort monturen bij je gezichtsvorm past. Want voor iedere gezichtsvorm is er een goede bril te vinden! Wanneer jij een rond gezicht hebt, kies dan een wat hoekiger montuur. Terwijl mensen met een hoekig gezicht juist beter wegkomen met een rond montuur. En wanneer jij een meer ovaler gezicht hebt, ben je een geluksvogel, dan heb je keuze uit alle brillen.

juiste bril voor jouw gezichtsvorm MAN MAN

2. De kleur voor jou

Je hebt de bril voor jouw gezichtsvorm, dan is de kleur ook belangrijk. De kleur van je bril is net zo belangrijk als de kleur van je outfit. Zo staat een gele trui niet bij iedereen goed. Dit geldt hetzelfde voor de kleuren van je brillen. Sommige kleuren laten je stralen, andere maken je bleek of heel grauw. Het is belangrijk dat de kleur van de bril matcht met je huid, haar en ogen. Maar bedenk ook wat je in je kast hebt hangen.

3. Match met je persoonlijkheid

Wat is jouw stijl? Ben je iets rustiger of iets meer uitgesproken? Kies een bril die matcht bij jouw persoonlijkheid. Ben jij iemand die voor de natuurlijke look gaat, kies dan voor een bril die minder opvalt. Een bril die wat rustiger is en niet te fors qua montuur. Wij raden je aan om te gaan voor de klassiekers, maar dat betekent niet dat je voor oubollig moet gaan. De bril maakt onderdeel uit van je look, maar moet een mooie balans bieden tussen kwaliteit en stijl. Of kies jij voor de bril als accessoire? Dan ga je over het algemeen voor iets opvallenders, een mode-item. Het is daarom belangrijk te kijken naar wat voor type jezelf bent. Het is namelijk niet goed om je een bril te laten opdringen.

Bril voor je gezicht MAN MAN 02

4. De bril en je kapsel, een samenhang die je gezichtsuitdrukking bepaalt

De kleur en lengte van je kapsel bepalen een groot deel van hoe de bril bij je staat. Heb jij lang haar? Kies dan voor een minimalistischer montuur. Maar heb jij kort haar, dan maakt het niet zoveel uit. Wanneer jij bruin haar hebt, kies dan een metalen of donkere bril. Bij blond haar kan je beter gaan voor lichtere monturen. En heb je rood haar? Op de kleuren geel en wit na, kan jij alles hebben.

5. Verdiep je in de modetrends

Volgens de stylistes zou je idealiter om de vier jaar moeten wisselen van bril. Op dit moment zijn de trends gericht op rondere monturen, retrobrillen (vooral vlindermodellen) en minimalistische monturen. Kijk dus goed wat jij op het straatbeeld voorbij ziet komen of in de winkel ziet. Maar vergeet niet dat zo’n trendgevoelige bril wel bij bovenstaande punten moet passen!

bril voor jouw gezichtsvorm MAN MAN

Nu je weet hoe de juiste bril te kiezen, kijk ook even naar deze tips om de juiste zonnebril voor je gezicht te kiezen.