Manual Miat

Verschillende gezichtsvormen

Bij het kopen van een zonnebril is het belangrijk dat je rekening houdt met de vorm van je gezicht. Niet ieder model zonnebril is geschikt voor iedere gezichtsvorm. Wanneer je een kort gezicht hebt, kies je voor een andere bril dan wanneer je een lang gezicht hebt. Houd hier rekening mee en pas je keuze hierop aan.

Een hoekig gezicht

Een hoekig gezicht is zowel in de lengte als in de breedte even lang. Je voorhoofd en kaken hebben vaak sterke hoeken. Bij een hoekig gezicht is een ovale of ronde bril geschikt omdat het je blik zachter maakt.

Zonnebril komono rond MAN MAN

Devon Tortoise

Komono €50 Shop nu
Zonnebril rond goud MAN MAN

Roségoudkleurige zonnebril met ronde getinte glazen

River Island €15 Shop nu

Een langwerpig gezicht

Balance is het sleutelwoord. Heb je een lang, smal gezicht met een relatief lange neus en een hoog voorhoofd? Ga dan voor een groter model. Belangrijk is dat de pootjes van je bril in het midden van het montuur geplaatst zijn, omdat je gezicht anders optisch langer lijkt.

Zonnebril komono grijs MAN MAN

Finley Silver Boutique

Komono €80 Shop nu
Zonnebril zwart-grijs MAN MAN

Retro zonnebril met zwart half montuu

River Island €20 Shop nu

Een rond gezicht

Een rond gezicht is het breedst ter hoogte van de wangen en ogen en heeft een smallere ronde kin. Het is bij deze gezichtsvorm van belang dat er contrast gecreëerd wordt. Kies daarom voor een rechthoekig brilmontuur.

Zonnebril hoekig komono  MAN MAN

Bennet Tortoise / Ivory

Komono €50 Shop nu
Zonnebril hoekig MAN MAN

Zwarte rubberen retro zonnebril met blauwe glazen

River Island €20 Shop nu

Een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht is het voorhoofd en de kin smaller ten opzichte van de wangen. Bij je slapen is je gezicht het breedst. Bij deze gezichtsvorm zijn er weinig punten waar je op moet letten omdat het gezicht goed in balans is. Lucky you!

Zonnebril hexagon MAN MAN

The Monroe White Gold

Komono €100 Shop nu
Zonnebril reflecterend MAN MAN

Zonnebril met grijze spiegelglazen

River Island €20 Shop nu

Of je nou een hoekig, langwerpig, rond of ovaal gezicht hebt er is voor ieder wat wils. Een mooie bril hoeft niet duur te zijn maar meestal betaal je bij een duurdere bril voor meer kwaliteit. Wanneer je de juiste bril hebt gevonden, investeer dan tevens in een short sleeve overhemd en je bent klaar om de lente te rocken!