Heren zonnebril voor verschillende gezichtsvormen

Bij het kopen van een zonnebril is het belangrijk dat je rekening houdt met de vorm van je gezicht. Niet ieder model zonnebril is geschikt voor iedere gezichtsvorm. Wanneer je een kort gezicht hebt, kies je voor een andere bril dan wanneer je een lang gezicht hebt. Houd hier rekening mee en pas je keuze hierop aan.

Een hoekig gezicht

Een hoekig gezicht is zowel in de lengte als in de breedte even lang. Je voorhoofd en kaken hebben vaak sterke hoeken. Bij een hoekig gezicht is een ovale of ronde bril geschikt omdat het je blik zachter maakt.

Een langwerpig gezicht

Balance is het sleutelwoord. Heb je een lang, smal gezicht met een relatief lange neus en een hoog voorhoofd? Ga dan voor een groter model. Belangrijk is dat de pootjes van je bril in het midden van het montuur geplaatst zijn, omdat je gezicht anders optisch langer lijkt.

Een rond gezicht

Een rond gezicht is het breedst ter hoogte van de wangen en ogen en heeft een smallere ronde kin. Het is bij deze gezichtsvorm van belang dat er contrast gecreëerd wordt. Kies daarom voor een rechthoekig brilmontuur.

Een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht is het voorhoofd en de kin smaller ten opzichte van de wangen. Bij je slapen is je gezicht het breedst. Bij deze gezichtsvorm zijn er weinig punten waar je op moet letten omdat het gezicht goed in balans is. Lucky you!

Of je nou een hoekig, langwerpig, rond of ovaal gezicht hebt er is voor ieder wat wils. Een mooie bril hoeft niet duur te zijn maar meestal betaal je bij een duurdere bril voor meer kwaliteit. Wanneer je de juiste bril hebt gevonden, investeer dan tevens in een short sleeve overhemd en je bent klaar om de lente te rocken!