Welke kleur overhemd hoort bij mijn pak?

De kleuren van je pak hebben invloed op de overhemden die je draagt. Niet elke kleur overhemd gaat namelijk samen bij jouw pak. Je outfit kan al gauw te druk worden of juist te eentonig. Daarom is het van belang om te checken welke kleuren juist worden aangeraden of afgeraden. Dit zijn de beste kleurencombinaties.

Een blauw pak met een wit of lichtblauw overhemd

Een blauw pak kan zowel worden gedragen naar je werk of juist naar een feestelijke gelegenheid. Het is belangrijk dat je vooral rustige kleuren draagt met je blauwe pak. Die kleur van je pak is namelijk al opvallend genoeg. Draag jij je donkerblauwe pak naar je werk, combineer deze dan met wit of lichtblauw. Heb je een etentje of bijvoorbeeld een bruiloft, dan kun je ook voor een lichtroze variant kiezen.

wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
kleur overhemd bij pak
Foto via: Instagram @dp_style

Een grijs pak met een wit, zwart of geprint overhemd

Een grijs pak saai? Alles behalve. Je kunt namelijk veel kanten op met een grijs kostuum. D kleur overhemd die bij een grijs pak hoort is voornamelijk wit. Je kunt echter wel variëren met patronen in combinatie met je witte overhemd. Denk bijvoorbeeld aan een subtiele ruit of streep. Heb je een nette aangelegenheid, zoals een etentje of een formeel feest? Ga dan juist voor een zwart overhemd om te dragen bij je grijze pak. In combinatie met een zwarte riem en schoenen creëer je zo een chique uitstraling.

zwart overhemd

Overhemd

zwart €80 Shop nu
kleur overhemd bij pak
Foto via: Instagram @carlos_domord

Een zwart pak met een wit overhemd blijft classic

Onder de pakken is het zwarte pak toch het meest legendarisch en tijdloos. Grote kans dat jij er tenminste één in de kast hebt hangen: van bruiloften tot begrafenissen en van diners tot uitreikingen: het zwarte pak is onmisbaar. De kleur overhemd die je bij je pak draagt is doorgaans wit. Dit is de klassieke combinatie die je makkelijk kunt combineren met een vlinderstrik of stropdas. Een zwart overhemd met je zwarte pak is geschikt voor sobere gelegenheden maar kan ook erg stijlvol staan. Vermijd donkere kleuren en blauw.

kleur overhemd bij pak
Foto via: Instagram @erik.forsgren

Ben je toe aan een andere combinatie met je kostuum? Je pak combineren met een coltrui is in dat geval een goede en stijlvolle keuze. Draag één van de lange jassen over je kostuum om de look helemaal af te maken.