Zo kun jij je coltrui combineren met de rest van je outfit

De coltrui heeft een klassieke uitstraling. We associëren het kledingstuk met nette, geleerde en stijlvolle mannen. Tegelijkertijd kan een coltrui, in combinatie met een casual outfit, zorgen voor een spontane en smart uitstraling.

Nu de koude maanden weer naar Nederland komen zullen we de coltrui vaker gaan dragen. Ook de jas die je hierbij draagt wordt weer van groter belang. Dit zijn drie manieren waarop jij je coltrui kunt combineren met de rest van je kleding.

coltrui combineren
Foto via: Instagram @kosta_williams

Je coltrui combineren met een overcoat

Dit is de meest klassieke en ‘beste’ keuze. Een overcoat straalt namelijk klasse en stijl uit. De coltrui komt bovendien mooi uit in combinatie met je overcoat door de kraag. Er zijn verschillende goede kleurencombinaties die werken. Een zwarte coltrui kun je bijvoorbeeld combineren met een camel-kleurige jas, of een donkerblauwe jas met een grijze coltrui. Maak het geheel af door een slim-fit pantalon en nette derby’s te dragen.

hoe combineer je een colletje

coltrui

zwart €219 Shop nu

Coltrui in combinatie met een leren jas

Ook een tijdloze combinatie is de coltrui en de leren jas. Hiermee creëer je gauw een all-black look. Zeker in combinatie met een zwarte jeans en chelsea boots zorgt dit voor een gelikte uitstraling. Is het geheel net iets te zwart voor jou, dan kun je er ook voor kiezen om een gebroken witte coltrui te dragen onder je leren jas.

hoe combineer je een coltrui

puffer jack

leather look €340 Shop nu

coltrui met leren jas

Je coltrui combineren met een denim jacket

Wie dacht dat een coltrui alleen maar wordt gedragen als onderdeel van nette outfits heeft het mis. Je kunt de trui namelijk ook prima dragen in combinatie met een denim jacket. Ga voor een gewaagd geheel door hier vervolgens ook nog een spijkerbroek onder te dragen. Zo creëer je een all-denim geheel. Ook een chino met sneakers erbij zorgt voor een stoer en casual geheel.