De leren jas is een echte klassieker

Er zijn weinig kledingstukken zo tijdloos als de leren jas. Bovendien is het één van de stoerste en mannelijkste jassen ooit. Acteurs, sporters en andere beroemdheden zien we vaak rondlopen in het kledingstuk, maar ook op het straatbeeld zie je hem veelvuldig voorbij komen. De ene persoon combineert de jas met een coltrui, de ander met een simpel wit T-shirt boven een spijkerbroek. Wat alle dragers gemeen hebben is de stoere uitstraling die met het kledingstuk verbonden is.

Het dure kledingstuk is de investering meer dan waard

Een perfect model vind je meestal niet voor een paar tientjes. Logisch, want net als de andere dure kledingstukken die het investeren waard zijn, is een leren jas doorgaans geen impulsaankoop. Leer wordt met de tijd mooier en bovendien is de jas – we zeiden het al – tijdloos. De jas waar je nu in investeert kan dan dus ook vele jaren meegaan. In de winter, maar ook in de wat zachtere maanden waarin een jas nog wel een pre is, is de leren jas jouw vriend. Reden dus om op zoek te gaan naar een model dat helemaal jouw hart heeft veroverd en dat – met een beetje geluk – ook wat is afgeprijsd.

leren jas
Foto via: Instagram @zeno_vic

Hoe kun je de leren jas het beste combineren?

Een leren jas kun je op eindeloze manieren combineren. De combinatie met een wit shirt, blauwe spijkerbroek en chelsea boots is een echte klassieker. Dit is echter zeker niet de enige optie. Combineer hem als het wat warmer wordt bijvoorbeeld met een cropped broek en een casual overhemd voor een relaxte look. Of draag hem met een netter overhemd, een slim-fit pantalon en chique instappers voor een meer formelere gelegenheid. Hoe je hem uiteindelijk ook draagt, onthoud dat zelfverzekerdheid een must is voor deze jas. Met één van deze onderstaande jassen gaat dat sowieso lukken.