Veelgemaakte fouten waardoor onzekerheid ontstaat

Mannen kunnen ook verkeerde dingen doen zonder dat ze het doorhebben. Dat is niet erg, maar je moet er wel van leren. Vrouwen begrijpen is en blijft een lastig concept en dat vinden zij waarschijnlijk ook van ons.

Het houdt het wel allemaal lekker spannend en gaande. Als alles maar goed gaat, is dat ook saai. Echter hebben wij nu een aantal fouten die je wellicht beter voor je kan houden. Een vrouw onzeker maken is niet iets waar je trots op moet zijn én het is iets wat je sneller moet doorhebben dan het niet begrijpen van vrouwen. Wij hebben de vijf veelgemaakte fouten in een relatie waarmee je jouw vriendin onzeker maakt hieronder voor jullie opgesteld. Lees ze maar goed door.

1. Flirten met andere vrouwen

Je hebt dan eindelijk die mooie vrouw aan de haak geslagen en ze is voor jouw charmes gevallen. Dan is het goed toch? Het heeft geen zin om nog je charmes bij andere vrouwen los te laten. Je hebt immers al die – in jouw ogen – perfecte vrouw. Een beetje flirten tijdens een gesprek kan heel natuurlijk gaan en het zal voor jou misschien als helemaal niks voelen.

Voor haar kan dat anders zijn en zij kan zich er onzeker door voelen. Maak duidelijke afspraken hierover met elkaar en praat met haar erover. Als ze het niet leuk vindt, doe het dan gewoon niet. Zo simpel is het. Houdt ze net als jou ook van een beetje die grens opzoeken door te flirten met anderen? Leg elkaar dan niet te harde regels op.

fouten in een relatie

2. Liegen is één van die veelgemaakte fouten in een relatie

Uiteindelijk bijten die leugens je later in je kont. Echt waar. Als je niet eerlijk bent tegen je vriendin over bepaalde dingen en ze komt er later achter dat het heel anders zat, dan kan dat voor onzekerheden zorgen. Achteraf horen dat het anders zit, kan ervoor zorgen dat ze je niet meer vertrouwt.

De twijfel en jaloezie nemen het over en ze kan er erg onzeker van worden. Dit is niet iets wat je jouw liefde aan wil doen. Eerlijk zijn is één van die relatie skills die volwassen mannen moeten beheersen.

3. Je vriendin verbergen

We zeggen niet dat je jouw vriendin letterlijk overal mee naartoe moet nemen en moet kleffen in publieke ruimtes. Het is voor haar alleen wel een fijn idee dat je trots erop bent dat jullie samen zijn. Haar verbergen van je vrienden zorgt er alleen maar voor dat er een onzekerheid naar boven kruipt en het is een slechte gewoonte die je moet afleren.

Het is echt niet dat je nu meteen een foto met je geliefde op social media moet plaatsen, maar vooral je vrienden en familie vertellen dat ze bestaat is het aller belangrijkst. Waarom zou je dat niet doen? Schaam je je voor haar of speelt er wat anders? Onzekerheden op een presenteerblaadje.

4. Je vriendin negeren

Eigenlijk gaat dit vooral om dat je aandacht schenkt aan de gevoelens, meningen en behoeftes van je vriendin. Als je haar inbreng negeert en er niks mee doet, zal dit waarschijnlijk na verloop van tijd zorgen voor onzekerheid over jullie relatie. Het is altijd een goed idee om jezelf te proberen verplaatsen in de ander.

Als jij de hele tijd genegeerd wordt en er niet geluisterd wordt naar jouw gevoelens, mening en behoeftes, dan zou je dat ook niet leuk vinden toch? Precies.

een onzekere vriendin

5. Niet vertellen wat je voelt

We zeggen echt niet dat je kleffie en beffie moet spelen om je vriendin tevreden te houden. Alleen haar vertellen dat je haar wel echt leuk vindt of dat je van haar houdt, dat geeft haar al een stuk beter gevoel. Als een vrouw niet weet hoe jij je erover denkt dan zal zij ook geen zekerheid voelen over de relatie. Meer dan logisch eigenlijk.

Af en toe laten blijken dat je er bent voor een langere tijd en niet alleen maar voor een booty call, zorgt al voor veel minder onzekerheden bij je vriendin.