De unieke Rolex Mariner van Andrea Pirlo

De Italiaanse voetballegende, Andrea Pirlo staat bekend om zijn goede smaak en hij schaamt zich er dan ook niet om dat te laten zien. De meeste mensen associëren ‘goede smaak’ meestal met een leuke designer kleding en dito schoenen. Bij Pirlo gaat dit een stapje verder. Zonder schaamte toont hij dus doodleuk zijn nieuwe aanwinst tijdens de persconferentie voorafgaande aan een wedstrijd. In plaats van een helder betoog ging de aandacht meer uit naar het Rolex horloge om zijn pols.

 

Vakmanschap van Artisans de Geneve

Dat de Italiaan koos voor Artisans de Geneve is niet zo heel vreemd. De horlogemakers hebben een naam opgebouwd als het gaat om unieke en eigenzinnige ontwerpen met betrekking tot Rolex horloges. Je houdt ervan of niet, een middenweg is er vrijwel niet. De conservatieve fans vinden dat je gewoon van het originele ontwerp af moet blijven, de andere groep vindt die frisse look juist ideaal. Vanzelfsprekend behoort Pirlo tot de laatste groep en dat is wel goed te zien.

Rolex Pirlo

Rolex horloge met een ‘skeleton-look’

Wat de Juventus trainer betreft kan het niet bijzonder genoeg zijn. De Rolex Submariner is op zich al een opvallende verschijning en dat wordt in de uitvoering van Artisans de Geneve niet minder. Allereerst heeft het klokje een skeleton-look gekregen. Hier zie je alle roterende delen wat de uitstraling van de Submariner ten goede komt. Deze Rolex is er dan ook niet zo maar eentje: het heeft ruim twee jaar geduurd voordat het ook echt af was.

Zwitserse vakmannen uit heel Zwitserland hebben aan het klokje gewerkt om het de unieke lunette, wijzerplaat en de aanpassingen aan de kast te realiseren. Aan de achterzijde staat de inscriptie “Il Maestro 1995-2017”, een duidelijke verwijzing naar de 22 jaar lange carrière van de middenvelder in het profvoetbal. De uur-markeringen zijn uitgevoerd in rosé-goud en het gedetailleerde uurwerk is met de hand afgewerkt. Het kan dan ook niet anders dat, net als de Rolex van koning Willem-Alexander er een aardig prijskaartje aan hangt.