De luxe horloges van koning Willem-Alexander

Ons koningshuis is enorm fan van mooie horloges. Op elk fotomoment weet een horlogekenner wel te vertellen wat ze om de pols dragen. Zo ook Willem-Alexander, onze koning, weet als geen ander welke luxe horloges ├ęcht klasse uitstralen. Laten we beginnen met het feit dat onze koning een dure smaak heeft.

Niet alleen wat betreft zijn klokken om de pols, maar al helemaal als het gaat om zijn auto’s en huizen. Maar daar komen we later nog op terug. Laten we beginnen met de duurste horloge van zijn collectie.

De geschiedenis van Rolex

Om met de deur in huis te vallen: het duurste horloge van Willem-Alexander is van het merk Rolex. Het horlogemerk werd in 1905 opgericht en iedereen speculeert nog steeds over wat de naam nou betekent. De oprichter van Rolex heeft zelf altijd volgehouden dat “Rolex” een betekenisloze naam is. Ondanks dat Rolex een betekenisloze naam zou zijn, is het wel een heel iconische naam geworden. Niet alleen zit er een kroontje in het merk en past het dus heel goed bij koninklijke figuren, ook zijn de horloges een echt stijlicoon geworden in de rapwereld.

horloges van koning Willem Alexander

Wat is het duurste horloge van Willem-Alexander?

Voor de niet-kenners onder ons: het type Rolex is ook nog van belang als je het draagt om een bepaalde status uit te stralen. Zo is voetballer Cristiano Ronaldo koploper met het duurste Rolex horloge ooit. Een ander iconisch horloge van Rolex is de Day-Date. En laat dat nou eens net het horloge zijn dat Willem-Alexander om zijn pols draagt.

Het duurste horloge van de koning is namelijk een volledige zilverkleurige Rolex Day-Date met Oyster-band. De waarde van deze rolex is geschat op 30.000 euro. Overigens is dit niet de duurste Day-Date die je kan kopen. De standaard uitrusting op het model is namelijk een volledig champagne-gouden horloge met een vanaf prijs van 40.000 euro.

 

De duurdere variant is trouwens vaak gespot bij Nederlandse rappers als Lil’ Kleine, Boef en Ali B.

De auto’s en huizen van Willem-Alexander

Niet alleen heeft hij een dure smaak in horloges, ook vindt onze koning het niet heel erg om veel geld uit te geven aan huizen en auto’s. Zo heeft hij een Audi A8 die 45 cm langer is gemaakt. Ook is hij onlangs gespot in een Tesla Model X, die in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h kan. De huizen van Willem-Alexander zijn ook prachtig: natuurlijk het Paleis Huis Ten Bosch, maar ook kasteel Drakensteyn in de gemeente Baarn.