Duurste Rolex ooit gemaakt

De Rolex is hét statussymbool onder de sterren van deze wereld. Het is dan ook niet gek om een voetballer van dit kaliber te zien met één model van het Zwitserse horlogemerk. Maar dit is niet zomaar een Rolex. De Portugese wereldster werd een tijdje geleden tijdens de Globe Soccer Awards gespot met een glimmende Rolex GMT-Master Ice om zijn pols. Met een vlugge blik snap je meteen waarom dit model ‘Master Ice’ wordt genoemd, zowat elk stukje is overspoeld met een vloedgolf aan blinkende diamanten in alle soorten en maten. Check hieronder een video van het duurste Rolex horloge ooit.

 

Honderd 30-karaats glimmende diamanten

Hij heeft er dan ook een astronomisch bedrag van 450.000 euro voor over gehad. Het uurwerk is opgebouwd uit 18-karaats witgoud en verder bestrooid met meer dan honderd 30-karaats glimmende diamanten die in talloze vormen te bewonderen zijn – zelfs aan de binnenkant.

De Juve-spits kan zich dus aardig wat permitteren. Hij is ook al het trotse baasje van de duurste auto ter wereld, gaat het even? Daarnaast is dit bij lange na niet zijn meest kostbare polsversiering. Zijn Jacob & Co. Caviar Tourbillon horloge slaat het bedrag van de duurste Rolex nog even drie keer over de kop. Die heeft namelijk een waarde van 2 miljoen, mede dankzij de 424 witte diamanten die er op gestationeerd zijn.

Vermogen van Cristiano Ronaldo

Toch zal deze aankoop hem bij lange na niet naar de financiële afgrond sturen. Volgens Forbes harkte de productieve goalgetter in de afgelopen 10 jaar zo’n 722 miljoen euro binnen. De kas is dus aardig gespekt kunnen we wel stellen. Alleen boxer Floyd Mayweather wist als sporter in één decennium meer geld in het laatje te krijgen. Hij doet daar nog even een schepje van een aantal miljoenen bij op en komt uit op zo’n 825 miljoen euro. De Amerikaan is zelf ook niet vies van een collectie peperdure horloges.