Fijne slaapposities als je met je vriendin slaapt

De houding waarin je slaapt als koppel zegt veel meer over je relatie dan je denkt. Het komt vaak voor dat je elkaar eens flink lastig kan vallen in de nacht. Door een andere houding aan te nemen kan je partner bijvoorbeeld wakker maken. Of je kan net zó gaan liggen dat je vriendin geen lekkere houding meer kan aannemen. Maar welke slaaphouding is een win-win voor jullie allebei? We hebben de vijf lekkerste slaapposities om samen te slapen.

De vijf lekkerste slaaphoudingen om samen te slapen

1. Lepeltje-lepeltje slaaphouding

Als je als grote en kleine lepel gaat liggen, geeft dit bij de vrouw automatisch een vertrouwd gevoel. Mannen vinden deze positie meestal fijn omdat ze dan beschermen wat ze lief is. Vooral de eerste drie tot vijf jaar gaan koppels vaak zo liggen. Ben je als man een beetje klaar met de haren in je mond, of is ze net te groot om deze positie aan te nemen? Dan kan je altijd nog een klein beetje afstand nemen. Dat hoeft niet te betekenen dat je haar loslaat, maar één arm over haar heen geeft ook al een vertrouwd gevoel voor beide partijen.

lepeltje

2. Verwikkeld

Met de gezichten naar elkaar toe en helemaal in elkaar verwikkeld is een houding die vooral wordt aangenomen wanneer je als stel pas bij elkaar bent. Het liefst wil je samensmelten met elkaar. Sommige stellen houden deze positie jarenlang aan, maar het kan best vervelend worden als je de hele tijd in elkaars gezicht uitademt. Dan kan die vieze warme adem je slaap juist verstoren. Ook bij deze slaaphouding is een klein beetje afstand prima.

Verwikkeld slaaphouding

3. Voetje vrijen

Dit is bijna een geheime code. Elkaars voeten of benen ‘per ongeluk’ aanraken. Voetje vrijen geeft een vertrouwd gevoel en kan ook een signaal zijn van je vriendin dat je haar moet vasthouden. Maar het kan ook het gevoel van samenzijn waarborgen op momenten dat je niet met je lichaam tegen elkaar wilt liggen, bijvoorbeeld als het erg warm is. Bij koud weer heeft het ook zijn voordelen: je kunt dan tenminste je voeten warmen. Althans, meestal is de vrouw degene die dat doet bij jou.

voetje vrijen

4. De Koninklijke slaaphouding

Jij ligt op je rug en je vriendin ligt met haar achterhoofd op jouw borst. Je vriendin wordt door het horen van je hartslag rustig. Wanneer je op je rug gaat liggen, ben je kwetsbaar. Daarom is deze houding ook een uiting van vertrouwen in elkaar hebben. Geen van de twee doet iets waar de ander zich niet prettig bij voelt.

koninklijk positie slaaphouding

5. Cliff-hanger slaaphouding

Wanneer je al een behoorlijke tijd met elkaar in een relatie zit, kan het zijn dat je wat meer privacy wilt. Een van de manieren om dat te doen is van elkaar af te gaan liggen. Let op: doordat je je afzondert en je in principe je partner de rug toekeert, kan het zijn dat ze zich buitengesloten voelt. Wanneer je dat gevoel hebt, kan je altijd aankondigen dat je even naar andere kant gaat liggen. Deze slaaphouding is prettig als je even wat me-time wilt.

cliff hanger