Nieuw op Netflix: spannende films en interessante docu in week #37

Het aanbod op Netflix wordt alleen maar meer uitgebreid. Ook in week 37 kunnen we dus weer een aantal nieuwe namen verwachten. Sinds vorige week kunnen we eindelijk genieten van Undercover seizoen 2, waarvan er ook in deze week een nieuwe aflevering online zal komen. Recent konden we ook al genieten van de misdaadthriller Crimenes de Familia. Ben jij benieuwd wat er deze week online komt, check dan de onderstaande nieuwe films en series.

The Social Dilemma

We gebruiken allemaal wel social media: Facebook, Instagram en Twitter; om een paar te noemen. De documentaire The Social Dilemma laat echter de donkere kant zien van deze mediakanalen. Experts op het gebied van social media laten bijvoorbeeld zien hoe Facebook gedrag en emoties kan beïnvloeden, wat het gevolg van social media is voor de samenleving en hoe we van elkaar kunnen vervreemden. Het is een interessante benadering en zorgt er waarschijnlijk voor dat je na het zien van de documentaire nét wat anders gebruik maakt van je social media accounts. Vanaf woensdag 9 september staat de docu nieuw op Netflix.

 

Nocturnal Animals

Mode-ontwerper Tom Ford bewijst met Nocturnal Animals dat hij, na de succesvolle film A Single Man, ook zeker als regisseur niet mag worden onderschat. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen de hoofdrollen in de thriller. De film gaat over Susan Morrow, wiens ex-man schrijver is. Hij stuurt haar een manuscript op van een nieuw verhaal waar hij aan werkt. De gebeurtenissen uit het verhaal vormen de rode draad van de film. Het verhaal gaat over Tony Hastings. Wanneer zijn vrouw en dochter worden ontvoerd door drie mannen, staat hij oorspronkelijk machteloos. Met hulp van een politiechef zint hij op wraak. Hoe het verhaal afloopt én wat Susan met het manuscript doet, is vanaf donderdag 10 september te zien. Dan staat de film nieuw op Netflix.

 

Family Business seizoen 2

Series over families die zich bezighouden met witwasserij en drugshandel zijn er veel. Zo schreven we eerder al over Ozark, waarin een familie op de vlucht slaat voor een drugskartel. De Franse serie Family Business gaat ook over een familie die zich bezig gaat houden met drugshandel. Joseph is de zoon van een slager. Wanneer Joseph hoort dat wiet waarschijnlijk binnen korte tijd zal worden gelegaliseerd in Frankrijk, ontstaat er bij hem een plan. Door de slagerij om te bouwen moeten ze als familie de eigenaar worden van de eerste coffeeshop. Met droge humor is deze komedieserie perfect om te bingen. Vanaf 11 september staat seizoen 2 nieuw op Netflix.

 

All The Money in The World

Deze thriller is gebaseerd op waargebeurde feiten. Mark Wahlberg speelt de hoofdrol: hij vertolkt de rol van Fletcher Chase, een voormalige CIA-agent. Hij wordt ingehuurd door Gail Harris, wiens zoon is ontvoerd. De ontvoerders eisen een grote som losgeld, maar de machtige vader van Gail weigert dit te betalen. Ridley Scott, bekend van films als Gladiator en Hannibal, regisseerde de film. Vanaf 11 september is All The Money in the World nieuw op Netflix te vinden.