De volgende James Bond film: No Time To Die

We mogen Daniel Craig nog één keer 007 noemen. Voordat de nieuwe James Bond arriveert, kruipt de acteur voor de laatste keer in de huid van de Britse spion in de nieuwste film: No Time To Die. Rami Malek speelt de schurk Safin waar Bond dit keer mee te maken krijgt. Malek ken je wellicht van de biografische film Bohemian Rhapsody over een ander legendarisch fenomeen, Freddie Mercury.

In No Time To Die heeft 007 zijn risicovolle leven als spion opgegeven en leeft hij een risicoloos leven op Jamaica. Totdat zijn oude vriend Felix Leiter zijn hulp nodig heeft met een onderzoeker te bevrijden. Daniel Craig is cooler dan ooit. We missen je nu al.

 

Alle James Bond acteurs op een rij

007 heeft verschillende impressionisten gehad. Het begon allemaal in 1962 met de legendarische acteerprestaties van Sean Connery. De enige echte James Bond met de vrouwen en de mooie auto’s. Hij werd kort opgevolgd door George Lazenby in 1969. Lazenby heeft maar in één Bond film gespeeld omdat hij geen succes zag in de Bond reeks. Niks was minder waar en de Bond films werden een mega hit. Jammer George, je deed het nog best goed.

Sean Connery James Bond acteur

Van 1973 tot 1985 was Roger Moore de nieuwe James Bond. Hij werd kort opgevolgd door Timothy Dalton, maar dat kwam alleen omdat ze moesten wachten op de volgende James Bond die jullie allemaal wel kennen: Pierce Brosnan. De enige superspion die in Mamma Mia! te vinden is. Een echte Super Trouper. 

007 pierce brosnan

Vanaf 2006 heeft Daniel Craig het stokje overgenomen; en hoe. We hebben al mogen genieten van vier James Bond films met Daniel en de vijfde is aanstaande. Kan de nieuwe James Bond tippen aan deze legendes?

Tijd voor een nieuwe James Bond

007 is natuurlijk een Britse spion, waardoor de acteur het liefst een Brit moet zijn. Volgens computerberekeningen (castings op basis van kunstmatige intelligentie) zou Henry Cavill het beste de rol van de iconische superspion kunnen vertolken. Cavill kennen we onder andere van de seriehit The Witcher en van de man van staal, Superman. 

nieuwe James bond henry cavill

De wereld is echter wel groter dan alleen het Britse koninkrijk en vol met andere goede acteurs. Karl Urban ken je misschien ook wel van de klassieker The Lord of the Rings, waar hij de rol van Eomer vertolkt. Deze man is de grootste kanshebber buiten Engeland. En Urban is statistisch gezien een betere 007 dan Henry Cavill. Gaan ze iemand uit Nieuw-Zeeland een Engelsman laten spelen?

nieuwe James bond Karl urban

Met deze twee toppers moet het goed komen. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten. Maar eerst nog even genieten van de James Bond acteur Daniel Craig.