Eindelijk The Witcher op Netflix 

Al maanden moesten we het doen met teasers, trailers en geruchten over de uiteindelijke releasedatum van The Witcher. Dat de serie één van de vijf harde series die dit najaar nog verschenen was, stond als een paal boven water. Het plot, hoofdpersonage Geralt en de vette fantasy-aspecten van de serie droegen daar allemaal aan bij. De serie is gebaseerd op een populaire, van oorsprong Poolse boekenreeks. Fans van deze boekenserie hebben wel heel lang moeten wachten op een waardige verfilming van de serie: de boeken verschenen namelijk al in de jaren ’90. Nu is The Witcher dan eindelijk te zien op NetflixHet is daarmee niet de enige nieuwe Netflix Original. Ook het Nederlandse Ares kunnen we binnenkort op de streamingservice bingen.

The Witcher

Geralt van Rivia

De ‘witcher’ waar de serie om draait is Geralt van Rivia (gespeeld door Henry Cavill). Als ‘witcher’ is hij, met behulp van zijn bovennatuurlijke krachten, in staat om het op te nemen tegen monsters en wezens. Doordat hij anders is dan anderen staat Geralt buiten de samenleving die wordt bevolkt door verschillende volken. Het toeval brengt hem in contact met de jonge prinses Ciri. Als prinses heeft Ciri een belangrijke politieke meerwaarde. Het duurt dan ook niet lang voordat zij wordt opgejaagd door vijandelijke troepen die haar koninkrijk bestormen. Wanneer duidelijk wordt dat Ciri de hulp van Geralt nodig heeft om veilig te blijven, zweert Geralt haar te beschermen. Hiermee komt zijn eigen veiligheid echter al snel in het beding. Hoe het de twee vergaat omringt door monsters, vijanden en de mysterieuze tovenares Yennifer, is nu te zien.

The Witcher

Toekomst van The Witcher 

Om te zien hoe de verhaallijnen van Geralt, Ciri en Yennifer zich ontwikkelen kunnen kijkers vanaf vandaag de afleveringen kijken. Dit zullen er acht zijn. Houd in elk geval rekening met een paar flinke cliffhangers. Er is namelijk al een tweede seizoen besteld door Netflix. Als we af moeten gaan op de trailer, belooft het eerste seizoen al veel spanning en goed geconstrueerde actiescènes.