September is aangebroken en de hitte ebt weg uit ons kikkerlandje. De zomer was prachtig, maar het najaar brengt ook veel moois. Hieronder vind je vijf nieuwe Netflix series die jou door deze grauwe maanden helpen.

Criminal

Het toffe aan de serie Criminal is dat het zich afspeelt in vier verschillende Europese landen, maar je uiteindelijk niet wegkomt uit de verhoorkamer. Het verhaal draait elke aflevering om een nieuwe dader bij wie de ondervragers binnen de beschikbare tijd de waarheid boven water moeten proberen te krijgen.

 

Peaky Blinders seizoen 5

Het langverwachte nieuwe seizoen vanĀ Peaky Blinders staat weer voor de deur, met de Netflix releasedate op 4 oktober. In deze brute serie zal Thomas Shelby zijn bende in Birmingham moeten blijven aansturen terwijl hij zijn politieke functie invulling moet geven.

The Crown seizoen 3

Het levensverhaal van Queen Elizabeth gaat, na bijna twee jaar wachten, eindelijk verder op 17 november. De grote break is vooral te wijten aan de tijdsspanne van de serie. Bijna de gehele cast is veranderd omdat ze in het verhaal ouder zijn geworden. Zo is Claire Foy opgevolgd door Olivia Coleman als vertolker van de koningin.

Ares

De eerste geheel Nederlandse Netflix Original serie laat niet lang meer op zich wachten. Begin dit jaar begonnen de opnames van Ares en deze serie gaat in 2019 nog verschijnen. Het verhaal: de beste vrienden Rosa en Jacob worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam, en ze besluiten de uitnodiging te accepteren. Ze komen terecht in een wereld vol rijkdom en macht, maar weten nog niet dat hier duistere geheimen uit het Nederlandse verleden een rol spelen.

The Witcher

Misschien wel de meest geanticipeerde nieuwe show dit najaar is The Witcher. The Witcher draait om het magische verhaal van Geralt (Henry Cavill). In de serie gaat het om zwarte magie, immense wezens en politieke onrust. Gaat The Witcher het gat opvullen dat Game of Thrones heeft achtergelaten of zijn deze verwachtingen veel te hoog?