Peaky Blinders seizoen 5

Onlangs heeft de wereldpremière van het vijfde seizoen van Peaky Blinders plaatsgevonden in Birmingham. Hoewel dit groot nieuws was, hebben wij in ons eigen kikkerlandje nog niet veel meegekregen over het nieuwe seizoen van de brute serie. We weten bijvoorbeeld nog niet eens de exacte releasedate van Peaky Blinders seizoen 5 in ons land. Dit is enigszins opvallend, aangezien het vierde seizoen in december 2017 is uitgekomen, wat dus ruim anderhalf jaar geleden is.

Echter hebben we nu goed nieuws voor de echte fans: vandaag heeft BBC de trailer van Peaky Blinders seizoen 5 vrijgegeven. Check hem hieronder:

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen?

Om even jullie geheugen op te frissen dient het einde van het vorige seizoen vermeld te worden. Het verhaal stopte hier namelijk na een gevecht tussen Tommy en Luca, welke werd beëindigd door Arthur. Vanaf dat moment ligt de weg voor Tommy open om hogerop de maatschappelijke ladder te klimmen en een plek te veroveren in het parlement. Hieronder zie je de trailer van Peaky Blinders seizoen 4, mocht je even een reminder nodig hebben:

Cast van Peaky Blinders seizoen 5

De cast van Peaky Blinders is goed aangevuld voor het nieuwe seizoen. Naast de bekende namen, zijn er door de nieuwkomers hoge verwachtingen geschept. Brit Sam Clafin is de eerste nieuwe acteur die aan het team is toegevoegd. Hij is onder andere bekend van zijn rol in de films The Pirates of the Caribbean en The Hunger Games. Ook is Katie Dickie (bkend als Lyse Arynn in de hitserie Game of Thrones) toegevoegd aan de cast van wereldklasse. Verder krijgt ook Brian Gleeson een plekje in het sterke Peaky Blinders-team. Hij heeft gespeeld in onder andere Logan Lucky, Snow White en The Huntsman.

Ben jij fan van de stijl van Thomas Shelby of Arthur Shelby? Dan hebben we een aantal goede tips voor jullie. Zo krijg jij het stijlvolle Peaky Blinders kapsel, met de haren kort aan de zijkant en verschillend op top.