De 23-jarige Roos Sophie van Twisk maakte bij veel mannen behoorlijk veel indruk tijdens de finale van Miss Nederland 2020. Naast haar deelname aan Miss Nederland 2020 is ze accountant in Amsterdam. Ze heeft de opleiding Business & Finance aan de Universiteit van Amsterdam gevolgd, voor veel studenten is dit een flinke uitdaging aangezien het een hele pittige studie is, maar Roos Sophie rijdt er zo doorheen.

 

Het drukke leven van accountant Roos Sophie van Twisk

Roos is een bezige bij. Ze rijdt dressuur op topniveau. Op haar Instagram zie je haar vaak shinen tijdens wedstrijden. Ook gaat de blondine 4 a 5 keer per week naar de sportschool. En als klap op de vuurpijl gaat ze waarschijnlijk ook graag op wintersport; ze houdt namelijk heel erg van skiën en snowboarden.

Een vrouw met een missie

Roos Sophie wilde met haar deelname van Miss Nederland 2020 niet alleen winnen, maar was ook van plan om vrouwen te motiveren om een eigen bedrijf op te starten. Want een onderneming naast het onderhouden van je gezin kan prima, volgens Roos Sophie. Ze heeft met haar scriptie al aangetoond dat vrouwen in het bedrijfsleven zorgen voor een hogere bedrijfswaarde. Dus waarom geen eigen zaak beginnen?

Bang voor wat de collega’s van Roos Sophie van haar deelname vonden

Aangezien de representatie van een accountant een erg grote rol speelt, durfde Roos Sophie eerst niet op kantoor te vertellen dat ze meedeed aan de Miss verkiezing. Pas nádat ze te horen kreeg een van de tien finalisten te zijn, maakte ze het bekend bij haar collega’s: “Mijn deelname werd goed ontvangen en mijn collega’s staan honderd procent achter mij. Mijn werk biedt mij flexibiliteit waar nodig en steunt mij in dit avontuur. Superfijn!”

Uiteindelijk won de Amsterdamse Roos Sophie niet tijdens de Miss verkiezingen, maar ging Denise Speelman er met de kroon vandoor.