Hoe interieurmerk FEST uitgroeide tot groot succes

FEST werd in 2013 opgericht door Femke Furnée. De aanleiding hiervoor was vooral het feit dat ze hoogwaardige designmeubels voor een vriendelijke prijs miste op de markt. Reden voor de ambitieuze Amsterdamse om zich vervolgens zelf te verdiepen in deze branche. Zij studeerde kunstgeschiedenis en volgde later een master Kunst, Markt en Connaisseurschap. Het oprichten van FEST moet spannend zijn geweest, ook vanwege het kleine startkapitaal van slechts €3.000,- waarmee ze haar droom hoopte te verwezenlijken.

Femke Furnee

Het gebrek aan ervaring en grote bedragen weerhield Femke er echter niet van. Sterker nog: self-made wist ze haar merk in een paar jaar tot één van de snelst-groeiende Europese bedrijven om te toveren. FEST heeft inmiddels 200 verkooppunten wereldwijd, verkoopt online via de eigen webshop en heeft vier mooie brand stores in Amsterdam, Utrecht en Antwerpen.

FEST design interieur

Diversiteit en creativiteit bij FEST

De collectie is erg divers, bestaande uit onder andere (bijzet)tafels, stoelen en grote sofa’s. Ook op het gebied van kleden, kussens en accessoires is FEST goed vertegenwoordigd. De items onderscheiden zich door rustige kleuren en fijn materiaal. De collectie wordt ontworpen in samenwerking met een breed scala aan ontwerpers uit binnen- en buitenland, waaronder Mae Engelgeer, Sebastian Herkner en Sylvain Willenz.

Mooie bank sofa

Alle meubels worden in Europa gemaakt, de meerderheid zelfs in ons eigen land. Dat jij bij FEST zal slagen, daar twijfelen we niet aan. Alle meubels zijn namelijk naar eigen smaak samen te stellen en te bekleden met maar liefst 100 verschillende stoffen, waardoor je al snel je eigen droommeubel kan creëren. En om deze keuze nog eenvoudiger te maken, kan je alle banken zelf testen in een mini-bioscoop in de FEST winkel in Amsterdam West. Hier wordt de bank van jouw keuze neergezet en kan je plaatsnemen voor een heerlijk filmmomentje, inclusief hapjes en drankjes. Sit back, relax and enjoy! 

De diversiteit en creativiteit van de ontwerpen en service sluit aan bij de visie van het bedrijf. Er wordt gestreefd naar het steeds weer opnieuw uitvinden van het merk. Creativiteit, verbetering en plezier worden dan dus ook zeer gestimuleerd.

Dat dit werkt, is duidelijk terug te zien aan het succes. De volgende stap: de wereld veroveren. De collectie wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid, er liggen volop plannen voor nog meer nieuwe FEST winkels én FEST wil de klanten blijven verrassen met bijzondere service en verrassende concepten.

stijlvolle bijzettafel mannen

Kunst en kwaliteit

Het grote succes van FEST heeft alles te maken met de kwaliteit, schone eenvoud én betaalbare prijzen. Na één blik op de interieurstijl en losse meubelstukken snap je dat de kunststudies van oprichtster Femke hun vruchten hebben afgeworpen. De items uit de collectie worden gekenmerkt door opvallende vormen en een tijdloos karakter waar over na is gedacht. Deze innovativiteit en creativiteit van het merk maakt het één van onze favorieten. Een man die serieus en modebewust bezig is met zijn interieur, zal ongetwijfeld zijn ogen uitkijken.

De bank steelt de show

De banken zijn bij uitstek dé paradepaardjes van de FEST collectie. Je kan gaan voor een bank die zij op voorraad hebben, maar voor de echte interieur freaks zijn er ook custom made sofa’s.

design Amsterdam FEST

Als we zeggen ‘custom made’, dan bedoelen we ook echt custom made. Jij hebt talloze opties om jouw interieur aan te kleden met de ultieme bank van je dromen. Je hebt een bijna oneindige keuze aan verschillende modellen, elementen, stoffen en kleuren. Het kan haast niet anders dan dat jij hier slaagt.

Lounge stoelen als echte eyecatcher van je woonkamer

Eén van onze favorieten is de lounge stoel. Er is niets zo ontspannends als wegzakken in die heerlijke lounge stoel na een lange werkdag. Met een glas whiskey, een goed boek of een spannende film is dit één van de meest relaxte momenten van je dag. Reden dus om je mancave helemaal af te maken en een perfect model in huis te halen.

hopper

De Hopper heeft een strak uiterlijk. Hierdoor zal de stoel niet misstaan in je woonkamer of in je kantoor. Het model is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zoek het exemplaar dat perfect aansluit bij je huidige interieur en dan wordt dit zonder twijfel jouw favoriete plekjes in je huis.

De Sinclair lounge stoel straalt een zeer hoog gehalte van luxe uit. In je woonkamer of slaapkamer is dit de stoel om heerlijk in te ontspannen en op te nemen in de rest van je inrichting. Ook de keuze uit talloze warme en royale kleuren maken dit een lounge stoel die ons hart sneller laat kloppen.

Een bijzettafel als stijlvolle en praktische toevoeging

Niet alleen grote meubels bepalen de vibe van je appartement. Het zijn juist ook de kleinere dingen die het verschil kunnen maken, zoals de bijzettafel. Zie het als de kers op de taart van jouw ruimte. Of je nu gaat voor een Scandinavisch of juist een industriële inrichting; met het grote aanbod vind jij hoe dan ook de geschikte bijzettafel voor jou.

FEST design meubels

De combinatie van staal en glas van de Cedric zorgt voor een verrassende tafel die mag worden gezien. Ook het contrast tussen het rechte van de poten en het ronde van het blad zorgt ervoor dat dit statement item een onmisbaar meubelstuk is voor jouw inrichting. Plaats jouw favoriete whisky karaf bovenop de tafel en klaar is kees.

Waar de FEST Cedric licht van kleur en materiaal is (door het glas), is de Plateau Coffee Table Round het tegenovergestelde. De tafel vind je in het zwart en is voor een gedeelte dicht. Ook hier zijn verschillende materialen gebruikt: een metalen basis en een houten bovenkant creëren wederom een uniek meubelstuk. Eenvoud als echte kunst.

Benieuwd geworden naar de rest van de collectie? Check de website van FEST of breng een bezoek aan de fysieke winkels in Amsterdam, Utrecht of Antwerpen voor de gehele collectie en ga voor jouw droomwoning.