Het was zenuwslopend: de finale van de Miss Nederland 2020. Tien bloedmooie finalisten streden om de titel Miss Nederland 2020. Denise Speelman ging er uiteindelijk met de kroon vandoor en werd daarmee de opvolgster van Miss Nederland 2019, Sharon Pieksma.

Denise Speelman is Miss Nederland 2020

Naast dat ze nu dus benoemd is als Miss Nederland, wil ze ons ook wat meegeven. Met haar deelname wilt ze het onderwerp eetstoornissen bespreekbaar maken. In haar verleden kampte ze namelijk zelf met een eetstoornis. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, zou er volgens de Groningse Denise Speelman meer aandacht komen body positivity en een gezonde levensstijl.

View this post on Instagram

Goodmorning 🤍

A post shared by DENISE MARIA (@denisespeelman) on

Miss Nederland van voorgaande jaren

Ze is met deze titel de opvolger van een hoop bekende (en ontzettend knappe) dames. Eerder werd bijvoorbeeld model Jessie Jazz uitgeroepen tot Miss Nederland. Ook model Zoey Ivory mocht een jaar lang de kroon dragen. Wij snappen waarom.

De knapste vrouw ter wereld wordt gekozen tijdens Miss Universe

Elk jaar mag Miss Nederland ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe verkiezing. Hier gaat ze strijden voor de titel als knapste vrouw van de wereld. Eerder werd ook al uitgezocht door wetenschappers wie de knapste vrouw ter wereld is en dat is geen onbekende.

Nog meer mooie vrouwen

De Miss Nederland verkiezing is trouwens niet de enige wedstrijd voor de vrouwelijke beauty’s. Onze zuiderburen zijn ook fanatiek in dit soort verkiezingen. Zo werd de Belgische Celest Decaesstrecker dit jaar uitgeroepen tot mooiste vrouw van België.

View this post on Instagram

📸 @stevenwolles

A post shared by Celest Decaesstecker (@celest.d) on

De volgende Miss Nederland

Mocht je een hele knappe vriendin hebben, of ben jij zelf die knappe vriendin. Dan hebben we goed nieuws, want je kan jezelf (of iemand anders) nu alweer inschrijven voor Miss Nederland 2021. Je kan er dan zomaar vandoor gaan met de titel Miss Nederland 2021 en een jaar lang die kroon dragen.